Izvor: B92

Grčka je produžila zabranu ulaska u tu zemlju državljanima trećih zemalja, u koje spada i Srbija, do 31. avgusta, na osnovu odluke ministara civilne zaštite, zdravlja i unutrašnjih poslova, potvrđeno je za B92.net.

Na osnovu zajedničke ministarske odluke pod brojem Δ1α/Γ.Π.οικ. 50680 (ΦΕΚ 3363/11.08.2020), na snazi je zabrana ulaska u Grčku stranih državljana radi daljeg sprečavanja širenja kovida 19, potvrđeno je za B92.net u grčkoj ambasadi u Beogradu.

Ministar turizma, trgovine i telekominikacija Rasim Ljajić potvrdio je takođe za naš portal da je Grčka produžila odluku o zatvaranju granica do 31. avgusta.

Prethodna odluka je bila na snazi do 14. avgusta, a nova predstavlja nastavak iste mere i stupa na snagu u subotu.

Mera predviđa privremenu zabranu za ulaz u Grčku svim državljanima trećih zemalja na svim graničnim prelazima Grčke, odnosno drumskim, aerodromskim, morskim i železničkim zbog preventivnih razloga zaštite zdravlja od dodatnog širenja koronavirusa na grčku teritoriju.

Ova zabrana ne odnosi se na državljane država – članica Evropske unije (EU) i država zone Šengen, uključujući njihove supružnike ili lica sa kojima su u legalnoj zajednici, kao i na njihovu maloletnu decu.

Ova odluka važi za period od 15. avgusta do 31. avgusta 2020, saopšteno je.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.