Disciplinska prijava protiv lekara i medicinske sestre u Nišu zbog komentara na Fejsbuku

Lekar Miodrag Branković i medicinska sestra Marina Stanisavljević Branković, koji rade u niškoj Hitnoj pomoći, prijavljeni su od strane kolega za iznošenje neistina i uznemiravanje javnosti.
Disciplinska prijava protiv lekara i medicinske sestre u Nišu zbog komentara na Fejsbuku
Foto: Pixabay (ilustracija)
Kako pišu Južne vesti, lekar i medicinska sestra su prijavljeni zbog komentarisanja stanja u Hitnoj pomoći ispod posta za tekst na Fejsbuk stranici Južnih vesti. 
 
Reagujući na na tekst Južnih vesti Čovek pao u blizini Hitne, građani tvrde da su pomoć dugo čekali, Branković je napisao svoje viđenje situacije u ovoj ustanovi, u kojoj i radi. Nedostatak opreme i kadra, glavne su zamerke Brankovića i njegove supruge, a mišljenja su i da nema brige o zaposlenima, već se samo vodi računa da se "sačuvaju fotelje".
 
Zbog ovakvih komentara na Fejsbuku, Brankovići su prijavljeni za kršenje Poslovnog kodeksa, iznošenje netačnih i neistinitih činjenica čime su, kako se navodi u disciplinskoj prijavi, uznemirili širu društvenu javnost. Za kršenje istih članova ovog Poslovnog kodeksa prijavljena je i Brankovićeva supruga, a u oba pisma se navodi da bi supružnike, shodno ovlašćenjima, trebalo upozoriti da ovakve stvari ne rade.
 
Da li je bilo povreda Poslovnog kodeksa treba da odluči Komisija za kontrolu kvaliteta rada, objašnjava direktor Hitne pomoći Slavoljub Živadinović koji za Južne vesti kaže da sa konkretnim slučajem nije upoznat.
 
"Prvi put čujem, ne znam. Danas nisam video to, imao sam drugih obaveza jer tražimo način da nagradimo ljude koji su radili u ovo vreme, a to možda jeste ostalo na stolu, ali ja to nisam video. Kad stigne tako nešto mi imamo Komisiju za kontrolu kvaliteta rada i do sada se to odnosilo na primedbe i to se onda prosleđuje njima. Ako Komisija smatra da ima nekih povreda, onda se to prosleđuje na Disciplinsku komisiju. Postoji procedura", kaže Živadinović.
 
Da li je bilo još prijava lekara i medicinskih sestra zbog komentara na društvenim mrežama, Živadinović nije precizirao, niti rekao kojim tačnom aktom je to uređeno.
 
Nakon Komisije za kontrolu kvaliteta rada, o eventualnim sankcijama odlučivaće Disciplinska komisija.
  • @Nebojša

    12.08.2020 14:53
    Gde ti zivis? Da neko od ovih nasih bandita napise/kaze da je nebo zeleno, odmah bi vojska poltrona krenula da ubedjuje druge ili da upvotuje da je tako. Usput, ovo je cinjenica
  • Nebojša

    12.08.2020 09:01
    Neverovatno
    Neverovatno je da su napisali u prijavi "iznošenje netačnih i neistinitih činjenica".
    Dragi moji, ako su činjrnicr onda su one neoborivo tacbr i neupitne. Sam pojam cinjenica se moze tumaciti samo na jedan nacin. Nema laznih cinjenica, nema netacnih cinjenica. Ali posto su nepismeni onda je sve moguce.
  • upućeni

    12.08.2020 08:53
    zdravstveni problem
    Nema šta da se ljudi krivično gone kada se zna da nam je državno zdravstvo u Srbiji sve, baš sve ali ne i zdravstvo!!! KATASTROFA!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.