Slavlje Specije (©Twitter Spezia Calcio)
Slavlje Specije (©Twitter Spezia Calcio)

Kjevo Filipa Đorđevića je bio nemi posmatrač: Specija je u finalu plej-ofa za Seriju A (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | uto. 11.08.20. | 23:21

Leteći Magarci prokockali prednost od 2:0 iz prve utakmice

Kjevo je pre tri dana iznenadio Speciju pobedivši 2:0 u prvoj utakmici polufinala plej-ofa, istu stvar timu iz Verone uradili su izabranici Vinćenca Italijana – trijumf 3:1 (1:0), poslao je Orlove u finalni okršaj za promociju u Seriju A. Dakle, srpski internacionalac Filip Đorđević koji je bio strelac u prvoj utakmici dvomeča neće imati priliku da u predstojećoj sezoni sa Letećim magarcima nastupa u elitnom rangu italijanskog fudbala.

Bjankoneri iz Specije su na početku duela dobili tačno ono što im je trebalo. Gol u drugom minutu za povratak poljuljanog samopouzdanja glavom je postigao Galabinov. Drugi korak ka prolasku u finale plej-ofa domaća ekipa je napravila u 50. minutu, kada je Vitale loptom iza leđa odbrane omogućio Mađoreu da savlada Sempera. Završni udarac Kjevu je ispostavilo se doneo Nzola koji je bio nerešiva enigma i za defanzivce i za golmana gostiju.

Izabrane vesti

Koliko anemično i bezidejno odigrao tim iz Verone govori i podatak da je prvi udarac u okvir protivničkog gola došao tek u 93. minutu kada je Francuz Maksim Laverb postigao utešni gol iz penala. Prolaz u finale plej-ofa je za Speciju i trenera Vinćenca Italijana bio okarakterisan kao nemoguća misija, ali su Orlovi pokazali ozbiljnu želju i posvećenost da zakažu okršaj sa boljim iz utakmice Pordenone – Frozinone koja je na programu u sredu od 21.00.



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara