Momenat kada Lukas Okampos postiže gol (©Reuters)
Momenat kada Lukas Okampos postiže gol (©Reuters)

Da se zna ko je kraljica B produkcije: Tango Argentino i Okamposov trzaj za kolaps Vulvsa (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 11.08.20. | 23:03

Sevilja je u polufinalu Lige Evrope, Vulverhempton promašio jedanaesterac u prvom poluvremenu i sebi potpisao smrtnu presudu

Gotovo pet decenija čekalo se da Vulverhempton zaigra u četvrtfinalu jednog evropskog klupskog takmičenja, ali san ekipe Nuna Espiritu Santa o plasmanu među četiri najbolja tima Lige Evrope trajao je prekratko... Ipak treba da se zna ko je odavno kraljica B produkcije! Sevilja je posle vrlo neizvesne utakmice u Duizburgu ipak obezbedila plasman u polufinale gde će ukrstiti koplja sa Mančester junajtedom!

Sevilja je odigrala Tango Argentino i preko Lukasa Okamposa obezbedila mesto u narednoj fazi takmičenja. Samo jedan trzaj glavom argentinskog ofanzivca bio je dovoljan da se konačno probije barijera ispred gola Ruija Patrisija. Velike zasluge za pogodak idu na račun Evera Banege čiji je centaršut s desnog boka pronašao Okamposa baš tamo gde je trebalo, tako da Patrisio nije mogao da učini gotovo ništa kako bi sprečio neizbežno - gol za konačnih 1:0 (0:0) u 88. minutu utakmice!

Izabrane vesti

Sevilja je ove večeri u Duizburgu ispisala istoriju. Naime, ekipa Đulena Lopetegija ostvarila je 24. prolaz dalje u poslednjih 25 nokaut utakmica u Ligi Evrope, a jedini tim koji se isprečio bila je praška Sparta. Seviljin niz počeo je još u avgustu 2013. godine protiv Mladosti iz Podgorice u kvalifikacija za drugo po kvalitetu evropsko takmičenje. Sevilja je takođe dobila 20. uzastopni meč protiv klubova iz TOP 10 kontinentalnih liga, a poslednji poraz dogodio se protiv Porta pre deset godina!

Osim tog, Sevilja je neporažena u 18 uzatopnih utakmica u svim takmičenjima, što je najduži takav niz u 130 godina dugoj istoriji kluba. Fudbaleri Sevilje igraće šesto klupsko polufinale Lige Evrope, odnosno Kupa UEFA, a posle dosadašnjih pet kasnije su prethodnici ove generacije svaki put bili osvajači pehara! 

Ko god da je ove večeri odneo pobedu, bilo bi apsolutno zasluženo! Doduše, Sevilja je trijumf više zaslužila jer je prosto bila agresivnija, konkretnija i usmerenija ka prolazu dalje. Vulvsi su posle nerealizovanog jedanaesterca u 13. minutu i amaterskog promašaja najboleg strelca Raula Himeneza nekako potpuno splasnul i samo se na momente osećalo da premijerligaški sastav ima elana da se bori s petostrukim osvajačem ovog takmičenja. Pamtiće dugo Raulov promašaj na stadionu Molino, pogotovo jer je istom prethodio nezaustavljiv sprint Adame Traorea kojeg je Dijego Karlos, koga inače merkaju emisari Liverpula i još nekih evropskih velikana, morao da ga nepropisno zaustavi uklizavanjem u kaznenom prostoru. Karlos je srećom prošao samo sa žutim kartonom, a onda mu je Himenez poklonio promašaj uz udarac kakav ne priliči napadaču oko koga visi etiketa na 80.000.000 evra... Kapa dole i Bonu koji je pročitao nameru Meksikanca i zagorčao mu život...

Sevilja je strpljivo čekala svoju šansu i milimetar slobodnog prostora za kolaps Vulvsa, a kako kaže ona stara - ko čeka, taj i dočeka. I to u 88. minutu, kada protivniku ostaje praktično nedovoljno vremena da se oporavi i uzvrati udarac. A, tako je i bilo. Vulvsi su pokušali nešto da naprave, ali sve je to bilo nedovoljno da večeras fanastični Bono bude savladan.

LIGA EVROPE – ČETVRTINALE (JEDAN MEČ)

Ponedeljak

Inter - Bajer Levekuzen 2:1 (2:1)

/Barela 15, Lukaku 21 - Haverc 24/

Mančester junajted - Kopenhagen 1:0 (0:0) - posle produžetaka (KELN)

/Bruno 95 penal/

Utorak

Šahtjor - Bazel 4:1 (2:0)

/Moraeš 2, Taison 22, Patrik 75 pen, Dodo 89 - Volfsfinkel 90/

Vulverhempton - Sevilja 0:1 (0:0)

/Okampos 88/


tagovi

Lukas Okampos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara