Nova vest
Fudbal

Utorak, 11.08.2020.

18:39

Mijailović: Vladica Popović bio veliki čovek i sportista

Predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović rekao je da će taj fudbalski klub zauvek pamtiti svoju legendu Vladicu Popovića.

Izvor: MT

Autor: MT

Mijailović: Vladica Popović bio veliki čovek i sportista
Foto: FK Crvena zvezda

"U večnost odlazi još jedna Zvezdina legenda, čovek koji je pisao istoriju i beležio istorijske trenutke Crvene zvezde. Dostigao je visine kao igrač, osvojio je titulu prvaka sveta kao trener. Bio je veliki čovek i prijatelj za koga se može reći da je svojim ponašanjem i u sportu, ali i u životu, bio ponos Crvene zvezde i svih zvezdaša", rekao je Mijailović za sajt kluba.

Vladica Popović, nekadašnji fudbaler i trener Zvezde, umro je u 86. godini.

"Poznavao sam ga dosta dugo, radio sam još u vreme kada je bio trener Zvezdine omladinske škole. Nisam ga lično zapamtio i gledao kao igrača, ali ljudi kažu da je i u mladosti bio podjednako dobar sportista i čovek. Iznedrio je mnogo svojih naslednika, igrače koji su takodje zadužili Crvenu zvezdu svojim igrama. Njegovo vreme je obeležilo brige za Zvezdine veterane kojima je posvetio mnogo svoje pažnje, vremena i znanja, okupljajući ih i rešavajući njihove životne probleme, sa kojima se njegov, ali i kasnije generacije sukobljavaju u fudbalskom životu. Posle njegove smrti ostaje velika praznina u redovima Crvene zvezde",
naveo je Mijailović.

On je istakao da će Popovića najviše pamtiti po optimizmu, prijateljskom odnosu prema ljudima, kao i "vrcavom duhu".

Dodao je da će Zvezda zapamtiti "svog velikog sportistu i čoveka".

"Vladica je bio jedna kompletna ličnost, odana Crvenoj zvezdi, svojoj porodici. Nadam se da ćemo umeti da na pravi način u sećanju zadržimo Vladicu Popovića, jer je on to svojim delom zaslužio. Crvena zvezda mora da zapamti svog velikog sportistu i velikog čoveka", kazao je Mijailović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve