Tramp: Samit G7 posle izbora 1Foto: EPA-EFE/ CHRIS KLEPONIS POOL

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp izjavio je danas da će samit Grupe 7 najverovatnije još jednom odložiti i da će on biti održan posle izbora u novembru.

„Mislim da je taj skup bolje odložiti i organizovati ga posle izbora. Verujem da će tada biti mnogo bolja i mirnija atosfera za održavanje sastanka“, rekao je Tramp na konferenciji za medije u Vašingtonu, prenosi Politiko.

Zbog epidemije koronavirusa Tramp je odložio samit G7, koji je trebalo da se održi u Kemp Dejvidu. Potom je planirao da se taj skup održi u junu u Beloj kući, uz prisustvo lidera svih sedam zemalja, ali je i to propalo kada je nemačka kancelarka Angela Merkel odbila da putuje u najveće žarište kovida na svetu.

Nakon toga je Tramp nagovestio da bi samit G7 mogao da se održi u septembru, kada svi svetski lideri dođu u Njujork na zasedanje Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, ali je sada i od toga odustao.

Tramp je pre nekoliko meseci najavio da planira da na samit pozove i predsednika Rusije Vladimira Putina, što je naišlo na žestoke kritike lidera preostalih šest zemalja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari