KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Rukometaši Radničkog otpočeli pripreme za baraž

Nešto više od mesec dana ostalo je do baraž utakmice za popunu rukometne Arkus lige, u kojoj će snage odmeriti kragujevački Radnički i Hajduk Veljko iz Negotina. Novi trener Kragujevčana Nedeljko Matić juče je okupio ekipu, od koje se očekuje da uspešno odgovori predstojećem izazovu i rezerviše mesto u društvu najboljih srpskih klubova.

Foto: SPD Radnički

Već duže vreme ljubitelji rukometa u gradu na Lepenici čekaju povratak Radničkog u elitni rang takmičenja. Sada je došao, čini se, pravi trenutak da jedna lepa sportska priča, započeta pre četiri godine, dobije odgovarajući epilog i da Kragujevac ponovo postane značajna lokacija na rukometnoj mapi Srbije.

Nagla eskalacija situacije sa koronavirusom tokom jula uzrokovala je određenu pauzu u trenažnom procesu, započetom još polovinom maja. U međuvremenu, kragujevački klub je rešio pitanje šefa stručnog štaba, te je sa novim strategom, iskusnim Nedeljkom Matićem, krenuo u operaciju „Baraž“.

Kompletan period priprema obavićemo u Kragujevcu, gde imamo adekvatne uslove za kvalitetan i nesmetan rad. Prvih sedam do deset dana treniraćemo na otvorenom prostoru, a nakon toga se selimo u halu i krećemo sa taktičko– tehničkim pripremama, kako bi što spremnije dočekali duel sa Negotincima i napravili iskorak ka Super ligi – otkriva plan priprema glavni kormilar Kragujevčana.

Kapiten Radničkog Miloš Stevanović naglašava da je atmosfera u ekipi fenomenalna i da su svi igrači orni da u predstojećem meču baraža sa Negotincima pruže svoj maksimum u pravcu ispunjenja zacrtanog cilja.

Nakon duge pauze koju smo imali, mogu reći da smo se uželeli treninga i skorog povratka na teren. Ambicije kluba su velike, i uz novog trenera i adekvatna pojačanja očekujem da u najbitnijoj utakmici pokažemo koliko vredimo i plasiramo se u elitu srpskog rukometa – poručio je Stevanović.

Baraž utakmica za ulazak u Arkus Superligu izmedju Radničkog i Hajduk Veljka igraće se 18. septembra na neutralnom terenu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!