Vesti

0

Napadnuti aktivista Milan Vujić uspešno operisan

Autor: IG

Izvor: Beta

Napadnuti aktivista Milan Vujić uspešno operisan

Izvor: Foto: freeimages.com

Njegov otac Milenko Vujić rekao je za agenciju Beta da se mladić oseća dobro, da je svestan i da ga je operisao "sjajan tim lekara i medicinskog osoblja".

"Nadamo se da će Milan što pre da dođe kući", kazao je Milenko Vujić.

Novosadska policija je prijavu za krivično delo teške povrede najavila protiv 22-godišnjeg Novosađanina koji je preksinoć fizički napao Vujića (22).

Policija je navela da se sumnja da ga je on oborio s bicikla i zadao mu više udaraca u glavu.

Ekipa Hitne pomoći povređenog mladića prevezla je u Urgentni centar gde su mu lekari konstatovali dva preloma kostiju lica.

Milan Vujić je rekao da napadača poznaje još iz detinjstva, ali da ne zna šta je bio motiv za napad.

Naveo je da napadač ima veze sa izbornom listom "Istina-Adaviera-Ivana Vujasin" koja je nastupala na junskim lokalnim izborima u Novom Sadu, kao lista nacionalne manjine.

"Ne znam, možda sam nekada u prošlosti negde napisao nešto ironično zato što su ti ljudi išli na izbore kao manjinska lista, iako je očigledno da nisu nacionalna manjina", rekao je Vujić i dodao da to svakako ne može da bude opravdanje za brutalni napad na njega.

Napadać je, pre no što je udario Vujića, rekao da ga napada zbog onoga što je pisao na Tviteru.

Vujić je za Betu preksinoć ispričao da se vraćao s treninga biciklom i da je neko iz automobila počeo da mu trubi i govori: "Stani, stani!".

"Stao sam i muškarac je počeo da viče: 'Šta si to pisao po Tviteru!' i udario me je jako pesnicom u slepoočnicu, nakon čega sam pao i udario glavom o asfalt", rekao je Vujić o događaju u Bulevaru Evrope.

Milan Vujić je kao građanski društveni aktivista objavljivao članke u beogradskom listu "Danas" i na novosadskom portalu "Autonomija" gde zastupa građanske, liberalne i antinacionalističke stavove, a govorio je i na protestima protiv režima prošle godine.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR