Izvor: B92

"Srbija i Rusija su dva ključna tržišta za celu Crnu Goru. Ipak, broj turista je tek na 14% u odnosu na prethodnu godinu", kazala je Danica Banjević, direktorka Turističke organizacije Tivat.

"Rusi mogu da posete tu zemlju od 7. avgusta, ali se još čeka da li će Rusi otvoriti granicu za Crnu Goru. Turisti iz Srbije su po dolascima na drugom mestu", rekla je ona na onlajn konferenciji "Leto 2020: Turizam u godini koju je pojela korona".

"Svedoci smo da letnja turistička sezona, nažalost, ne ispunjava planirana očekivanja kakva smo imali, imajući u vidu uspešnost prethodne sezone, a, takođe, i da se otkazuju svi unapred rezervisani aranžmani sa tržišta koja su trenutno na crvenoj listi Instituta za javno zdravlje" dodala je.

"Porto Montenegro radi, jahte dolaze i investicije nisu stale, ali ono gde ćemo osetiti pad jeste poslovni turizam" zaključila je. "Krenuli smo s planovima koji se tiču green politike, jer nam je cilj da Tivat bude bolje mesto za život", navodi direktorka TO Tivat, i dodaje da se tamo ceo apartman izdaje za "20 do 25 evra, za dan".

Odziv je, kako kaže, dobar, pre svega kada je reč o građanima iz BiH, koji su trenutno na žutoj listi, odnosno mogu da uđu u CG uz negativan test na koronu.

"Ipak, broj turista je tek na 14% u odnosu na prethodnu godinu. Dolazak jahti u Porto Montenegro, ipak, nije limitiran", istakla je Banjevićeva.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.