Uprava crnogorske policije: Postupićemo efikasno u slučaju ubistva malteške novinarke 1FOTO:THE MALTA INDEPENDENT HANDOUT

Pomoćnik direktora Uprave policije Enis Baković rekao je da će crnogorska policija postupiti promptno i efikasno, ako od malteških kolega, preko Interpola i Evropola, dobije zahtev u vezi slučaja ubistva malteške novinarke Dafne Karuana Galicia.

„Odgovorno tvrdim da malteška policija preko Interpola i Europola nije tražila provere firmi koje se u medijima pominju da su povezane sa Vjetroelektranom ‘Možura’, niti za ispitivanje eventualne povezanosti sa državnim zvaničnicima Crne Gore“, poručio je Baković u objavi na Tviter nalogu Uprave policije, prenosi RTCG.

Baković je istakao snažno partnerstvo i poverenje koje crnogorska policija uživa kod međunarodnih partnera .

„Iskazujem spremnost i otvorenost Uprave policije za saradnju u aktuelnim, ali i svim drugim predmetima“, rekao je Baković.

Direktor Uprave policije Veselin Veljović rekao u ponedeljak da Uprava policije nije dobijala direktne zahteve od policije Malte u vezi s ubistvom malteške novinarke Dafne Karuana Galicia.

Podsetimo, sin Dafne Karuana Galicije, novinarke ubijene pre tri godine na Malti, Metju Karuana Galicija otkrio je da je predsednik Crne Gore Milo Đukanović ključna osoba iz Crne Gore kojom se njegova majka bavila dok je istraživala slučaj „Možura“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari