Biznis
NA ZLATIBORU VIŠE OD 25.000 GOSTIJU Evo šta ih najviše interesuje

NA ZLATIBORU VIŠE OD 25.000 GOSTIJU Evo šta ih najviše interesuje

Na Zlatiboru trenutno boravi više od 25.000 gostiju a popunjenost smeštaja je preko 95 procenata, rekao je danas direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
zlatibor01 zlatibor leto foto v lojanica preview Foto: Vladimir Lojanica / RAS Srbija
zlatibor01 zlatibor leto foto v lojanica preview

"Veće interesovanje je za seoska domaćinstva, smeštaj u prirodi, vikendice, svež vazduh i prirodu ", rekao je Živanović.

Foto: Miloš Cvetković / RAS Srbija

Kako je istakao najveći izazov je bilo ljudima stvoriti svest da je destinacija bezbedna, a puno se uložilo i u digitalni marketing.

Ove sezone veća je popunjenost privatnog sektora i teško je izbrojati goste jer veliki broj domaćinstava radi i dalje na crno pa ne prijavljuju goste.

Pročitajte još

"Posećenost upoređujemo preko broja prodatih karata recimo u Stopića pećini i izvesno je da je drastično veća nego u prošloj godini", rekao je on.

Hotelijeri su svoje kapacitete prilagodili merema bezbednosti, 90 posto gostiju je iz Srbije a nešto ih je i iz BiH.

Ohrabrujući rezultati u Vojvodini

Vojvodinu je za pola godine posetilo 111.000 turista što je 54 posto manje nego 2019. godine, ali je reč o ohrabrujućem rezultatu, rekla je danas direktorka Turističke organizacije Vojvodine Nataša Pavlović.

Navela je da je u Subotici i Paliću zapažen porast stranih turista, a da je dobar rezultat u seoskom turizmu postigao Žabalj.

TOV je pored digitalnog marketinga, promovisao obilazak Vojvodine bicklom, više ruta u Potiskim opštinama, a vojvođanski izleti su promovisani kroz kampanju "Tako blizu, a tako uzbudljivi".

Foto: Nenad Mihajlović / RAS Srbija

"Vaučeri u Vojvodini su ove godine na višem nivou nego do sada. Popunjenost privatnog smeštaja u seoskom turizmu je visoka. Do kraja avgusta i prva polovina septembra su prema rezervacijama popunjeni", rekla je ona.

Dodala je da je pokrenuta i kampanja "Odmor na vojvođanski način" koja će obuhvatiti gradove Vršac, Sombor, Apatin, Inđiju i Staru Pazovu.

Od prošle nedelje otvorene su granice sa Rumunijom, a kako ističe Nataša Pavlović rezultati se već vide.