Đukanović: DPS očekuje ubedljiv trijumf 1Foto: EPA-EFE/ TOMS KALNINS

Predsednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović ocenio je neupitnim značaj predstojećih parlamentarnih izbora 30. avgusta, navodeći da su ponovo suočavaju sa frontom anticrnogorskih snaga koje ne žele samo promenu vlasti, već i promenu kursa državne politike.

Prvi čovek DPS je tokom posete Zeti, u sklopu kampanje za predstojeće izbore, podsetio na ostvarene rezultate koji, kako je naveo, imaju istorijski karakter – očuvanje mira, obnova ekonomskog dostojanstva, očuvanje multietničkog, multiverskog sklada, obnova države, članstvo u NATO, liderstvo u evropskim integracijama, prenosi RTCG.

„Sve to, i činjenica da je DPS uspešno vodio državu u svim dosadašnjim iskušenjima, između ostalog daje nam za pravo da od građana tražimo poverenje za predstojeće izazove sa kojima ćemo se suočiti”, rekao je Đukanović.

On je naveo da se sve države suočavaju sa ekonomskim izazovima zbog pandemije novog korona virusa i da DPS ima jasnu viziju kako da i dalje vodi državnu politiku do ostvarenja cilja – evropskog kvaliteta života.

Zbog vizije, kapaciteta i odlučnosti u njenom ostvarivanju, politika DPS će ubjedljivo trijumfovati na predstojećim izborima, poručio je Đukanović.

Član Predsedništva DPS i gradonačelnik Zete Ivan Vuković naveo je projekte u oblasti saobraćaja, komunalne infrastrukture, poljoprivrede.

Pitanje pobede na narednim izborima stvar je dostojanstva i samopoštovanja, rekao je Vuković, i poručio kako se ne sme dozvoliti protivnici DPS „rušeći vlast sruše sva dostignuća državne politike”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari