Treća nedelja inovacija u septembru u organizaciji Asocijacije za ekonomsko osnaživanje žena 1Foto: Pixabay/StartupStockPhotos

Asocijacija za ekonomsko osnaživanje žena (AFA) organizuje Treću nedelju inovacija, koja će ove godine biti održana od 21. do 25. septembra, a tema je „Sastanak sa budućnošću“ i podizanje svesti o tome kako brzorastuće tehnologije utiču na promenu ekonomije, društva i načina života i rada, saopšteno je danas.

Konferenciju o inovacijama će 24. septembra otvoriti počasna gošća Nedelje inovacija, evropska poverenica za inovacije, istraživanje, kulturu, obrazovanje i mlade Marija Gabriel.

Ovogodišnja nedelja novacija baviće se pre svega uticajem najnovijih tehnologija poput veštačke inteligencije, robota, virtuelne realnosti, biotehnologije, blockčejna, nanotehnologija, digitalne proizvodnje i globalne gigabit mreže na naše živote i transformaciju sveta, navodi se u saopštenju.

Na trećoj nedelji inovacija učestvovaće renomirani svetski i domaći stručnjaci, istraživači, inovatori, naučnici, kreatori promena, korporativni i startap lideri, preduzetnici, aktivisti o neograničenim mogućnostima za razvoj koje nam pružaju inovacije kao i o značaju kolaborativnog liderstva u procesu ekonomskog rasta i razvoja društva u novoj tehnološkoj eri.

I ove godine biće dodeljene nagrade za najbolje inovatore i pronalazače sa ciljem promocije pozitivnih primera i uzora među pojedincima, kompanijama, organizacijama, startapovima koji daju prioritet etici, rodnoj ravnopravnosti, održivosti, ekologiji i društvenom prosperitetu, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari