11. avgust  2020. 12.04  | Izvor: Tanjug

Ohrabrujući rezultati turizma u Vojvodini

NOVI SAD -

Vojvodinu je za pola godine posetilo 111.000 turista što je 54 posto manje nego 2019. godine, ali je reč o ohrabrujućem rezultatu, rekla je danas direktorka Turističke organizacije Vojvodine Nataša Pavlović.

Na panelu "Bolje u lavoru nego na moru" online konferencije "Turizam u regionu u godini koju je pojela korona", čiji je organizator Color medija grup, Pavlović je rekla da je u Vojvodini ostvareno 50 odsto manje noćenja nego u prvoj polovini 2019. godine.

novi, sad, petrovaradinska, tvrdjava, most, duga, reka, dunav, vreme, prognoza, 22

Navela je da je u Subotici i Paliću zapažen porast stranih turista, a da je dobar rezultat u seoskom turizmu postigao Žabalj.

TOV je pored digitalnog marketinga, promovisao obilazak Vojvodine bicklom, više ruta u Potiskim opštinama, a vojvođanski izleti su promovisani kroz kampanju "Tako blizu, a tako uzbudljivi".

"Vaučeri u Vojvodini su ove godine na višem nivou nego do sada. Popunjenost privatnog smestaja u seoskom turizmu je visoka. Do kraja avgusta i prva polovina septembra su prema rezervacijama popunjeni", rekla je ona.

Dodala je da je pokrenuta i kampanja "Odmor na vojvođanski način" koja će obuhvatiti gradove Vršac, Sombor, Apatin, Inđiju i Staru Pazovu

Od prošle nedelje otvorene su granice sa Rumunijom, a kako ističe Nataša Pavlović rezultati se već vide.

Tagovi