Biznis
Gornji Milanovac dobija NOVI PUT do auto-puta Miloš Veliki

Gornji Milanovac dobija NOVI PUT do auto-puta Miloš Veliki

Poptredsednica vlade i ministarka građevine Zorana Mihajlović najavila je danas će Gornji Milanovac uskoro dobiti priključak na autoput "Miloš Veliki" i da će projektna dokumentacija biti gotova do kraja godine.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Autoput Milos Veliki, foto Tanjug D Goll Foto: D. Goll / Tanjug
Autoput Milos Veliki, foto Tanjug D Goll

Reč je o modernom putu sa dve trake u dužini od 10 kilometara od Gornjg Milanovca do petlje Takovo, s tim što će u dužini od pet kilometara biti urađen potpuno novi put, koji neće ići kroz grad, kažu u Putevima Srbije.

Autoput Miloš Veliki, autoput Surčin Obrenovac
Foto: Snežana Krstić / RAS Srbija
Autoput Miloš Veliki, autoput Surčin Obrenovac

"Trenutno radimo na 250 kilometara novih autoputeva i do kraja godine verujem da će biti gotova projektna dokumentacija za priključenje Gornjeg Milanovca na autoput, jer mislimo da je to potrebno. Ta investicija će nas koštati 17,5 miliona evra", rekla je Mihajlović.

Takođe, ministarka navodi da će autoput od Preljine do Požege biti gotov do decembra 2021.

Podseća da je ta deonica duga 30 kilometara i košta 450 miliona evra i ističe da će biti veoma važna za razvoj tog dela Srbije.

Pročitajte još

Mihajlović kaže da se godišnje ulaže oko milijardu dinara samo u održavanje puteva u tom delu Srbije.

"Ne sme nijedan deo Srbije da bude zaboravljen i zato počinjemo novi projekat 5.000 kilometara puteva koje ćemo rekonstuisati u Srbiji, i u svakom deo Srbije će sledeće godine početi, a samo u ovom delu oko 200 km lokalnih puteva počeće da se rekonstruiše", dodala je Mihajlović.