Radovanović: Prikrivanje preminulih od korone najveća podvala u istoriji srpske medicine

Epidemilog Zoran Radovanović izjavio je da ne odstupa od ranije izrečenog stava da je bilo prikrivanja stvarnog broja preminulih od korone, nazivajući to "trgovinom mrtvima".
"I dalje smatram da se radi o najvećoj podvali u istoriji srpske medicine dugoj 800 godina", rekao je Radovanić za list Danas, odgovorajući na navode gradskog odbora Srpske napredne stranke (SNS) iz Šapca da radi u skladu sa političkim interesima predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa.
 
Navodeći da nije "Đilasov čovek", Radovanović je rekao da takve napade ne vredi komentarisati jer je u pitanju ista matrica koju vladajuća stranka upotrebljava da se obračuna sa neistomišljenicima.
 
SNS je u saopštenju navela da je gradonačelnik Šapca angažovao kao savetnika Radovanovića "koji još nije dokazao da ima licencu za obavljanje poziva, a u borbi protiv virusa ističe se pre svega borbom protiv republičkog Kriznog štaba i služenjem niskim političkim interesima Dragana Đilasa".
 
"Ja kao savetnik ne donosim nikakve odluke. Gradonačelnik Šapca može za različite oblasti da se konsultuje sa različitim ljudima. Uostalom ako tako gledamo, da li premijerka Ana Brnabić, koja rukovodi delom Kriznog štaba zaduženog za borbu protiv epidemije, ima licencu", rekao je Radovanović.
 
On je rekao i da želi da veruje da njegove kolege koje su deo Kriznog štaba dele isti sistem vrednosti sa njim i da ih je stid toga što su stavljeni u isti koš sa ljudima koji govore ovakve stvari, misleći na navode SNS-a.
  • MM

    11.08.2020 21:56
    Sumlja
    U pravo stanje sam se uverila dok dam isla na infektivno da mi lekari saopste stanje oca koji je bio njihov pacijent.Isla sam svaki dan ,dvadeset jedan dan ,svakoga dana kada sam ilsla umiralo je po jedan ili dva pacijenta,s obzirom da smo svi cekali vesti i uvek kada sestra nosi knjigu protokola svi smo ocekivali ono najgore.Na vestima su javljali po jedan preminuo od korone a samo u Nisu su skoro svaki dan umirali po jedan,dva ili tripacijenta.Nazalost i moj otac je preminuo i tada su te noci umrli troje a javljeno ma vestima jedan.Gde je ovde istina i kome verovati?!
  • Macan

    11.08.2020 12:16
    Radovanovic
    Ovoga bas krenulo,ni narezak nesmem da otvorim
  • Milan

    11.08.2020 11:40
    Misterija
    Sanse da dobijete koronu ako ne gledate TV i ne citate dnevnu stampu, su minimalne. Zasto to niko ne kaze glasno? A mnogi znaju. Pogotovo lekari

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.