Vašar u Jagodini održan uprkos zabrani okupljanja više od deset ljudi, Palma tvrdi da je imao koronu

Uprkos meri Vlade o zabrani okupljanja više od 10 ljudi na otvorenom i u zatvorenom prostoru, u nedelju je održan tradicionalni Pantelejmonski vašar u Jagodini.
I dok su mnogi gradski vašari otkazani upravo zbog epidemiološke situacije i na predlog lokalnih kriznih štabova, ovaj u Jagodini, jedan od najvećih, okupio je brojne posetioce iz desetak opština širom Srbije, javlja N1. Među posetiocima nije bilo distance, a maske je nosio svaki deseti Jagodinac.
 
Prvi čovek Jagodine, doskorašnji gradonačelnik a sadašnji predsednik Skupštine ovog grada Dragan Marković Palma siguran je, kako kaže, da svako u Srbiji od devet do 100 godina zna sve o virusu korona. Navodi da onaj ko posećuje skupove radi to na sopstvenu odgovornost, a da su vašar u Jagodini odobrili jer mnogo proizvođača živi od toga.
 
"Ima nešto što se zove život, ekonomija, mi ne možemo da stanemo sada i da svi budemo u kući sve vreme, a računi stižu za struju, deca treba da krenu u školu, ide zimnica i tako dalje. Ma neću ništa da zabranjujem tamo gde se ja pitam. Ja sam predsednik Skupštine, ali ništa neću da zabranjujem, zato što ovo traje osam meseci, dokle treba da neko nekom zabranjuje nešto. Sopstvena odgovornost", kaže Marković.
 
Sociolog Ratko Božović kaže da bi organizovanje vašara trebalo osporiti i dovesti u pitanje onog ko je to omogućio.
 
"Vašar u Jagodini je paradigma Srbije. Ko u klin, ko u ploču. Jedni mogu, vlast može ili pod okriljem vlasti to može, ali oni drugi koji bi eventualno išli van onoga što je dozvoljeno su sporni da sporniji ne mogu biti. Prema tome, ovo je jedna konfuzija anemičnog društva, u kojem vlada haos, nasilje i bezakonje", smatra Božović.
 
Vašar nije zaobišao ni prvi čovek Jagodine. Prema njegovim rečima, poštovana je distanca, posebno između tezgi - od 3,4 pa čak i do 10 metara. Međutim, snimci svedoče drugačije. Marković je za N1 rekao i nešto o čemu navodno do sada nije govorio.
 
"I ja sam bio dva, tri puta u toku dana da obiđem vašar. Ono što mi je posebno smetalo - šta bre vi političari što ste preležali koronu, čim ste otišli u bolnicu slikali vas kako ste vi bolesni i tako dalje. Pa evo ja sad prvi put kažem za vaš medij - ja sam preležao koronu. Bio sam u izolaciji, niko nije znao. Šta da me žali Srbija, pa to ti je posao, bre, ti si političar da radiš, da komuniciraš sa građanima. Čak je i moja supruga imala koronu i moj stariji sin, evo prvi put to kažem, nikad nisam rekao ni za jedan medij", kazao je Marković za N1.
 
Inače, dnevno, u proseku, Jagodina ima tri do četiri novozaražena pacijenta. 
  • Bojan

    12.08.2020 13:22
    @Peca kralj

    Ko živi samo od vašara, taj već 20 godina živi na pozajmljenom vremenu, i sad ga je život konačno pretrčao.
  • Cc

    11.08.2020 18:10
    Cc
    Puštaj te i egzit pare su pare bez njih nema ni lekova ni života. Otvarajte sve dosta je bilo ja već dva meseca neplaćam račune jer nemam prihode. Ma ništa me više neinteresuje ni korona ni zabrane ma ništa hoću da radim i zaradim za život. Ko ima para neka sedi kući ko nema mora da radi dabi preživeo. Niko nikog na silu netera i niko nema prava da kritikuje nekog ko mora da preživi. Samo kuckate neke poruke a sve sami penzioneri i državni botovi.
  • pa

    11.08.2020 16:52
    Pa nista, ako sad bukne zariste u Jagodini, a vi opet Vojvodinu u policijski. Eto, reseno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija