Bruno Fernandeš (©Reuters)
Bruno Fernandeš (©Reuters)

Bruno sa penala rešio egal dvoboj: Kopenhagen će sanjati Falkovu fintu, Junajted dobio na kvalitet (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 10.08.20. | 23:38

Mančester čeka boljeg iz meča Vulvsa i Sevilje

Inter prvo, za njim i Mančester junajted! Poznata su dva od četiri učesnika jedinstvenog Fajnal fora Lige Evrope, a u njemu posle Bajer Leverkuzena neće biti mesta ni za strašni Kopenhagen. Mančester junajtedu pripala je egal razmena udarac i dvoboj koji je sa kreča u petom minutu produžetka rešio Bruno Fernandeš. A, ko drugi? Mančester junajted - Kopenhagen 1:0 (0:0) posle više od dva časa fudbala.

Partizanov rival iz grupne faze Lige Evrope zasluženo ide među četiri najbolja, mada nije da ni protivnik kojeg je Crvena zvezda eliminisala u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona nije imao svoje šanse. Na kraju je ipak presudilo iskustvo i objektivno bolji fond igračkog kadra, pa će Junajted u naredna 24 časa sačekati pobednika duela Vulverhemptona i Sevilje kako bi saznao ime narednog protivnika na putu do trofeja.

Izabrane vesti

Kakav je igrač Bruno Fernandeš! Ako je fijasko sa Aleksisom Sančezom verovatno najlošiji posao Mančester junajteda, onda je kupovina nekadašnjeg kapitena lisabonskog Sportinga najbolji posao sportskog sektora i prvog operativca Eda Vudvorda! Fernandeš je po ko zna koji put od dolaska na Odl Traford bio presudni faktor i čovek koji je Junajtedu podario još jedan uspeh. Ovog puta plasman u polufinale Lige Evrope, što Junajtedu ostavlja nadu da bi sezona mogla da se završi sa velikim peharom u vitrinama. Daleko od toga da je njegov učinak uokviren samo u pogodak sa kreća u 95. minutu, jednostavno je bio noćna mora Kopenhagenove odbrane. Malo je nedostajalo da još tokom 90 minuta igre reši pitanje pobednika i drastično umanji trajanje susreta, ali je njegov udarac sa preko 20 metara ostao na desnoj stativi gola Karl Johana Jonsona.

Imao je Junajted pregršt šansi da ostvari i ubedljiviji trijumf, mnogo pre nego što se otišlo u dodatnih 30 minuta. U samoj završnici prvog poluvremena sudija Klemon Turpan s pravom je poništio gol Mejsona Grinvuda posle konsultacija s VAR sobom. U drugom poluvremenu zbog ofsajda je gol precrtan i Antoniju Marsijalu, a Jonson je konstantno bio na testu. Međutim, kako su se ređali promašaji na jednoj strani, Kopenhagen je dobijao motivaciju da iste kazni i napravi pravu senzaciju.

Igrao se 65. minut kada je Rasmus Falk demonstrirao pravu fudbalsku čaroliju kada je Fredu i mladom Brendonu Vilijamsu prodao fintu za televizijske špice na ivici kaznenog prostora, a onda i otvorio prostor da neko od njegovih saigrača zatrese mrežu Serhija Romera. Sve je bilo fantastično organizovano, ali je završnica bila loša. Tačnije, Aron Van Bisaka isprečio se na putu Kopenhagenove slave.

Međutim, kako se utakmica približavala kraju, odnosno kraju 90. minuta, postajalo je sve jasnije da Junajted ipak ima bolji fond igrača, dužu klupu i više elana da ode dalje. Taman što su se dve ekipe Andreas Bjeland faulirao Marsijala u sopstvenom kaznenom prostoru, a Turpan se nije mnogo dvoumio već je momentalno pokazao na belu tačku. Bruno je bio nepogrešiv, iako je njegovu nameru pročitao Jonson. Ali, nije bio dovoljno dugačak...

Do kraja produžetka ekipa Stolea Solbakena nije imala dovoljno energije da ozbiljnije zapreti Junajtedu, mada se pokazao kao zaista tvrd orah. Da je ona situacija iz 65. minuta rešena, ko zna šta bi bilo do kraja...

Nemanja Matić odigrao je poslednjih 20 minuta drugog poluvremena, plus produžetke. Ole Gunar Solskjer je i na ovoj utakmici ostao dosledan ranijim idejama, pa je tako u prvoj postavi našao mesto za Romera, Vilijamsa i Grinvuda.

----------------------------------------------

MANČESTER JUNAJTED – KOPENHAGEN 1:0 (0:0) - posle produžetaka

/Bruno 95 penal/

Stadion: RajnEnerdži, Keln.

Sudija: Klemon Turpan (Francuska)

MANČESTER JUNAJTED (4-1-4-1): Romero – Van Bisaka, Baji (od 70. Lindelef), Megvajer, Vilijams – Fred (od 70. Matić) – Grinvud (od 91. Mata), Fernandeš, Pogba, Rašford (od 113. Lingard) – Marsijal (od 120. Mektomini).

KOPENHAGEN (4-3-3): Jonson – Varela (od 105. Bartolec), Nelson, Bjeland, Bojlesen (od 15. Bengtson) – Bijel (od 57. Ovijedo), Stage (od 105. Mudrazija), Zeka – Darami (od 57. Kaufman), Falk (od 111. Vik), Vind.

----------------------------------------------

LIGA EVROPE – ČETVRTINALE (JEDAN MEČ)

Ponedeljak

Inter - Bajer Levekuzen 2:1 (2:1)

/Barela 15, Lukaku 21 - Haverc 24/

Mančester junajted - Kopenhagen 1:0 (0:0) - posle produžetaka (KELN)

/Bruno 95 penal/

Utorak

21.00: (1,90) Šahtjor (3,50) Bazel (4,10) (GELZENKIRHEN)

21.00: (3,35) Vulverhempton (3,10) Sevilja (2,30) (DUIZBURG)

***kvote su podložene promenama


tagovi

KopenhagenBruno Fernandeš

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara