Lukaku je nezaustavljiv, Inter je u polufinalu Lige Evrope!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 10.08.2020.
22:55
Izvor: Sportske.net

Kakav meč Belgijanca!

EPA-EFE/Martin Meissner / POOL
EPA-EFE/Martin Meissner / POOL

Povezane vesti

Fudbaleri Intera plasirali su se u polufinale Lige Evrope pošto su pobedili Bajer Leverkuzen rezultatom 2:1 (2:1).

Strelci za Inter bili su Barela u 15. i Lukaku u 21. minutu, dok je za Leverkuzen pogodio Haverc u 24. minutu.

Inter će u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela Šahtjor - Bazel, koji je na programu u utorak u 21.00.

Antonio Konte je izveo identičan sastav kao protiv Hetafea u osmini finala i bilo je odmah jasno da nije pogrešio što je opet na klupi ostavio Aleksisa Sančeza i Kristijana Eriksena.

Inter je odlično otvorio meč, od početka je delovalo da znaju šta hoće i kako treba da igraju i to im se vrlo brzo i isplatilo.

U 15. minutu Nikolo Barela se našao na pravom mestu posle odbitka, i sa ivice šesnaesterca spoljnim delom stopala pogodio malu mrežu za 1:0.

Samo šest minuta kasnije, Inter je duplirao prednost. On je u stilu vaterpolo "sidraša" primio loptu na pet metara, i sa igračem na leđima, u padu ćušnuo u mrežu.

Delovalo je da Bajer neće imati odgovor za igru Intera, ali nas je Kai Haverc demantovao posle samo tri minuta. U 24. Foland ga je proigrao, a Haverc iz objektivno lake pozicije savladao Handanovića za 2:1.

Baner


Ponadali su se igrači i navijači Intera u 26. minutu da će imati veliku šansu da ponovo imaju dva gola prednosti, glavni sudija je pokazao na belu tačku zbog igranja rukom Delija Sinkgravena, ali je posle asistencije VARa odlučio da poništi svoju odluku.

U drugom poluvremenu, Inter je ponovo bio konkretniji, Galjardini je u 47. minutu imao dobru priliku, ali mu je zasmetao Lukaku.

Isti igrač je posle samo pet minuta imao novi pokušaj, koji je ovaj put bio izblokiran.

Antonio Konte je odlučio da napravi trostruku izmenu, ušli su Sančez, Eriksen i Mozes, i to je donelo još više brzine u napadu. Upravo je Čileanac propustio dve lepe prilike, od kojih i jedan pravi zicer u 67. minutu u situaciji jedan na jedan.

Leverkuzen je krenuo u poslednju ofanzivu, ali je utisak bio da nisu imali snage da se suprotstve večeras taktički boljem Interu.

Zanimljivo, u nadoknadi vremena glavni sudija je po drugi put pokazao na belu tačku, a potom posle provere snimka promenio svoju odluku, pošto je Barela na zemlji igrao rukom pre nego što je Eriksen oboren.

Do kraja, Danac je imao opasan pokušaj iz slobodnjaka, i to je bilo sve za večeras. Inter je u polufinalu, a za finale će igrati 16. avgusta protiv Šahjtora ili Bazela...

Baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
The_Matrix
Tuesday, 11.08.2020
01:32

Ponisten cist gol Lukakuu

avatar
Costa furce
Tuesday, 11.08.2020
00:20

Cestitamo
Sada Kai slobodno moze da koraca kroz
Stamford Bridge

avatar
Stamford Bridge
Tuesday, 11.08.2020
16:50

Ne vrijedi tih para o kojima se prica da ce iznositi transfer,prosjek igrac.Za njega ce se dati najvise para,a najmanje ce pokazati od svih pojacanja do sada ovog ljeta,zivi bili pa vidjeli.

avatar
Oldboy
Monday, 10.08.2020
23:42

Inter ih pregazio, bolje reći

avatar
No rules
Monday, 10.08.2020
23:04

Jedna od boljih utakmica Intera ove sezone. Barela i Lukaku nestvarni, odbrana doktorski. Idemo do finala!