U Parizu maske obavezne na keju i u prometnim ulicama

U Parizu je na snagu stupila odluka o obaveznom nošenju maski na obalama reke i kanala kao i na nekim prometnim ulicama.
Pariz je još jedan u nizu francuskih gradova koji je uveo obavezno nošenje maski na nekim područjima na otvorenom. Maske su obavezne u celoj zemlji u većini zatvorenih javnih prostora.
 
Francuska je ponovno suočena s porastom broja zaraženih. U petak uveče prijavljeno je 2.288 novih slučajeva za 24 sata. Ipak broj teško obolelih na intenzivnoj nezi ostao je stabilan i iznosi 383.
 
Na vrhuncu epidemije početkom aprila u zemlji je na intenzivnoj nezi bilo više od 7.000 ljudi.
 
U Francuskoj je od kovida-19 do sada umrlo 30.324 ljudi.
 
Odluka o uvođenju obaveznog nošenja maski na otvorenom podelila je stručnjake. Neki govore da će pomoći da se spreči da se zaraza ponovno razbukta, dok drugi ističu dokaze da se većina zarazi u zatvorenim prostorima.
  • Botina

    11.08.2020 08:14
    Diktatura, tiranija, ostavke.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet