Ekskluziva slabo prošla: Sonijev istorijski potez bez pravog rezultata

Kraj prošle nedelje obeležio je istorijski potez kompanije Soni, koja je nakon dugog niza nećkanja i glasina odlučila da Horizon Zero Dawn donese pred PC publiku putem Steam i Epic Games Store platformi.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.08.2020.

12:16

Ekskluziva slabo prošla: Sonijev istorijski potez bez pravog rezultata
Foto: depositphotos/gdolgikh

Prirodno, Steam kao daleko popularnije "prodajno mesto" za video-igre najbolji je pokazatelj prodaje neke igre za PC, i u ovom slučaju za Horizon Zero Dawn. Najnovija lista koju Valve objavljuje krajem nedelje za najbolje prodavane igre ubraja i Horizon Zero Dawn, ali na iznenađenje mnogih, ne na prvom mestu.

Umesto Horizon Zero Dawn, prve velike Playstation ekskluzive na Steamu, prvo mesto zauzela je igra Fall Guys: Ultimate Knockout, MMO hibrid koji pred igrače stavlja niz šašavih izazova.

Lista je bazirana na osnovu zarade igre, ne po broju kupaca, čime je uspeh za Fall Guys još veći u odnosu na HZD, pošto se prodaje za 20 dolara umesto 50. Fall Guys pored cene ima i prednost u tome što se pojavio pre Horizon, tako da Playstation ekskluziva ove nedelje ima šansu da se opravda, prenosi play.co.rs.

Kada kažemo prva Playstation ekskluziva, tu pre svega mislimo na first-party ekskluzive, razvijane od strane studija koji se nalaze u direktnom vlasništvu kompanije Sony, kao što je i sam Guerrilla Games.

Za sada, fanovi imaju podeljena mišljenja na Steamu, pre svega iz tehničkih razloga, pošto se mnogi žale na loše performanse i na jakom hardveru, konstantno pucanje i niz sličnih problema.

Naravno, ovo ne znači da Horizon Zero Dawn nije uspešan PC port, pošto se ipak radi o dosta popularnoj Playstation igri, sa dobrom pričom, zanimljivim gejmplej elementima, uz solidan dodatak grafičkih osveženja, samo je izgleda potrebno posvetiti još pažnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: