');
Blic Biznis Vesti

RADOVI VREDNI 3 MILIJARDE EVRA Drobnjak: "Projektujemo 800 km brzih puteva"

Aktuelni radovi na izgradnji novih deonica autoputa i brzih saobraćajnica u Srbiji vredni su oko tri milijarde evra, od čega su već u toku radovi od 1,8 milijardi, izjavio je danas v.d. direktora "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak i dodao da se, pored toga, projektuju i brze saobaćajnice u dužini od 800 kilometara.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
20200722 tanjug jaroslav pap sirig Di019757982 preview Foto: Jaroslav Pap / Tanjug
20200722 tanjug jaroslav pap sirig Di019757982 preview

"Sada projektujemo i brze saobraćajnice u ukupnoj dužini od 800 kilometara, čija će izgradnja koštati između četiri i 4,5 milijardi evra", istakao je Drobnjak gostujući na TV Pink i dodao da su tako planirani radovi vredni ukupno više od sedam milijardi evra.

Pročitajte još

On je podsetio da se gradi autoput od Preljine do Požege, zatim Moravski koridor od Preljine do Pojata, autoput od Kuzmina do Sremske Rače, obilaznica oko Beograda, da se gradi novi most preko Save kod Šapca, da će biti napravljena brza saobraćajnica od Novog Sada do Rume, zatim autoput Ruma-Šabac i brza saobraćajnica Šabac-Loznica.

"Mi radimo sada i rehabilitaciju autoputeva i magistralnih pravaca", naveo je Drobnjak.

Istakao je da će puno značiti završetak beogradske obilaznice, što će biti do kraja 2022. godine, jer će dosta rasteretiti saobraćaj na mostu Gazela na autoput kroz Beograd, gde se naročito stvaraju gužve u popodnevnim časovima.