Od danas počinje kažnjavanje u okviru sistema „Oko sokolovo” 1Foto: BETAPHOTO/ BRANISLAV BOZIC

Od danas svako vozilo koje je ostavljeno nebezbedno i ometa redovan saobraćaj, u okviru sistema „Oko sokolovo”, biće zabeleženo i poslato obaveštenje vozačima sa uputstvom za uplatu prekršaja, rekao je za TV Prva sekretar za poslove Komunalne milicije Ivan Divac.

„U proseku, na dnevnom nivou uočeno je između 1.200 do 1.300 vozila u 93 centralne ulice kojima se kretalo vozilo sa sistemom ‘Oko sokolovo’. Od danas ćemo imati preciznije podatke, jer počinje slanje obaveštenja o zatečenim vozilima sa uputstvom kako da se uplati prekršajni nalog”, precizirao je Divac.

Kako prenosi Beoinfo, on je podsetio da ovaj sistem pokriva 93 gradske ulice čiji je spisak istaknut na sajtu Grada Beograda, u delu Komunalne milicije, ali i da je svaka pojedinačna ulica označena posebnim znakom.

„I pored ulica koje su u sistemu ‘Oko sokolovo’, patrole Komunalne milicije rade svoj posao u celom gradu i sve što ometa redovno obavljanje saobraćaja biće sankcionisano”, objasnio je Divac i predočio da se kazne kreću u rasponu od 5.000 do 25.000 dinara.

Kako je rekao, uvedena je i nova kazna od 10.000 dinara za parkiranje na kolovozu u ulicama gde se kreće javni prevoz.

Ta kazna biće naplaćivana i u svim drugim ulicama gde patrole Komunalne milicije budu zatekle vozilo na kolovozu koje ometa obavljanje saobraćaja, najavio je Divac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari