Pogledajte kakav masovan genocid su nad Bošnjacima izvršila dva lika sa bošnjačkih kuća u Beranama

10
489

U Beranama su ranije osvitali grafiti četničkih vođa Draguljuba Mihajlovića i Pavla Đurišića na bošnjačkim kućama.

Sandžak PRESS vam donosi prikaz genocida nad Bošnjacima koji su izvršila ova dva lika nacrtana na kućama Bošnjaka u Bernama:

Zanimljivo je da su četnici, iako genocidno nastrojeni prema Bošnjacima Snadžak priznavali kao posebnu administrativnu jedinicu. To se vidi guslačkoj pjesmi o Pavlu Đurišiću gdje se spominju tri administrativne cjeline: Crna Gora, Sandžak i Srbija.

 


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

10 KOMENTARI

    • Smešno, u tursku vas asimilovali, evo sada čak i crnogorci, jedino u Srb možete čak i bosanski jezik da učite, iako evo moj primer, u moje selo i sva okolna svi znamo za svaku bošnj. porodicu od kog je porekla i koje bivše srpsko prezime, i često pričam sa prijateljima o tome najnormalnije. Niti j njim sporim da su sad Bošnje ili Musli. niti oni meni da smo istog porekla

  1. junačine nema šta na slabijeg od sebe nenaoružane i brojčano slabe.Napiši majmune te smradove nacionalističke po danu i dže su mu muslimani većina pa ćeš videti podmuklo pseto kako ćeš proći,fukare bijedne.

  2. Evo za sve vas odje na portalu: dvojica aktivista mladih DPS-a su Zoran Cukic iz Arzenice i Jovan Ralevic koji radi u bolnicu a angazovao ih je Budo Dabetic (DPS) koji je napravio ove kalupe sa cetnickom ikonografijom jos 1-og Avgusta, samo su cekali da dodje blize izborima pa da pocnu provocirati….. Isto tako su objesili zelenu zastavu islamske Zajednice na semafor i cekali da je neko skine da bi objavili “napad”!

    Ovo je cista PROVOKACIJA i NAMJESTALJKA vladajuce DPS jer su vijdeli da im gori tlo pod nogama i sad hoce po starom receptu da izazovu medjunacionalne sukobe..

    Kako ne mozete to shvatiti!?… Odj su neki toliki sovinisti i fasisti da su odmah krenuli u brutalnim napadima na Srpski narod a citavo Berane i Crna Gora znaju da je ovo klasicna namjestaljka DPS-a!!!..

    Kako mozete biti tako puni mrznje a napadate druge, jeli to sto ste stvarno sovinisti ili ovo radite samo zato sto ste Internet ratnici i heroji sa tastature..

    Nije vam ovo dobro, ne samo zbog vas samih no isto tako sto zbog takvih kao vi Milo Djukanovic je postao posljednji diktator na tlu Evrope jer glasate za njega! Vi ste oni sto su glasali za podjelu Sandzaka 2006-te godine, toliko ste bili oslijepljeni mrznjom da ste glasali protiv svoijh interesa!

    • Četnici su držali i “severni Sandžak” ali tamo nije bilo zločina, zašto? Nije zato što tamo nisu stigle SS Skederbeg i Ustaške jedinice u kojima su Muslimani činili znatno deo. Vi ovde slavite Osman Rastodera ali mi dobro znamo šta je on radio i kko je palio požar od kojeg se posle opeko i njegov narod

  3. Zato nama bošnjacima treba naša vojska! Ova njihova do datog trenutka je vojska kada se počne zajedno sa državnom raspadat pretvara se u ČETNIČKU i okreće se protiv nas! Zato nama treba naša snaga da nikada više ove scene ne doživimo od ovih ostrašćenih Islamofoba!!!

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.