VIDEO: Zabranili jednodnevne izlete turista nakon incidenata u kojima je policija gađana suncobranima

Više flamanskih gradova i letovališta na belgijskoj obali objavilo je zabranu dolaska turista na jedan dan za vreme toplotnog talasa posle incidenata izazvanih nepoštovanjem mera protiv pandemije virusa korona.
Opštine Knoke-Hajst i Blankenberge donele su tu odluku da bi se garantovalo javno zdravlje, naveli su zvaničnici.
 
Više ljudi privedeno je u subotu u Blankenbergeu posle sukoba grupa turista na plaži. Naime, jedna grupa mladih je pozvana da napusti plažu posle odbijanja da poštuje mere bezbednosti uvedene protiv pandemije. Svađa turista pretvorila se u nerede u kojima je morala da interveniše policija.
 
Na snimcima objavljenim na društvenim mrežama vidi se kako mladi na plaži gađaju policiju suncobranima.
 
 
Privedenim izgredinicima zabranjen je boravak u tom mestu i uvedena je zabrana jednodnevnog turizma.
 
Gradonačelnica Dafne Dumeri rekla je da im je potreban predah i da svako ko dođe u Blankenberge treba da ima validan razlog za dolazak. Ona je rekla da tom odlukom pokušavaju ponovo da uspostave mir.
 
Opština Knoke donela je sličnu odluku posle desetine incidenata tokom dana i noći, navodi se u saopštenju. Opštinski savet se smatrao "obaveznim da preduzme drastične mere da bi se garantovala javna bezbednost, i turisti na jedan dan više ne mogu da dolaze", navodi se u saopštenju.
 
Kontrole su uvedene na ulascima u opštinu i oni koji dolaze moraju da opravdaju dolazak, da stanuju u gradu, da tu borave u hotelu ili privatnom smeštaju ili da tu rade.
 
"Sva vozila će biti kontrolisana. Svako ko nema validan razlog da bude u Knokeu treba odmah da se vrati nazad", upozorili su zvaničnici.
 
Železnička kompanija je obavestila putnike koji idu u pravcu belgijske obale o ovoj odluci i uputila ih da provere da li im je dozvoljen dolazak u mesta u koja su krenuli.
 
Belgijanci su nagrnuli na obalu u subotu u potrazi za osveženjem pošto su temperature prelazile 35 stepeni Celzijusa a najavljuje se da će toplotni talas trajati i narednih dana.
 
Grad Ostende se pridružio ovim gradovima i zatražio od železnice da ne planira dodatne vozove ka obali.
 
"U subotu su vozovi stigli na obalu, popunjeni 115 odsto. To je neodgovorno", rekao je guverner provincije u saopštenju. On je rekao da će policija strogo nadzirati sve priobalne gradove da osigura da se poštuju sve zdravstvene direktive i da će prekršioci biti strogo kažnjeni.
  • Brdjaninac

    10.08.2020 10:48
    Ma samo trojica nasih iz BG i novosadki "inspektor" da su bili tamo ostala bi prazna plaza .
    Kakav bi to trening bio za nase takodje i pripreme za neke sledece demonstracije
  • Da

    10.08.2020 10:02
    @Srbija
    Jeste
  • Srbija

    10.08.2020 09:29
    A kažu da smo mi najgori!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja