Capital.ba

Dužina brzih pruga u Kini 36.000 kilometara

10.08.2020. / 7:30

PEKING – Ukupna dužina kineske željezničke mreže iznosi 141.400 kilometara, od čega su 36.000 kilometara pruge za velike brzine, saopštila je Kineska željeznička korporacija.

Kina je u julu uložila 67,1 milijardu juana , odnosno oko 9,67 milijardi američkih dolara u željezničku infrastrukturu, što je rast za 3,6 odsto u odnosu na jul prošle godine, navela je Kineska željeznička korporacija.

Investicije u velike i srednje željezničke projekte dostigle su 49,9 milijardi juana u julu, što je rast od 11,3 odsto, prenosi CRI.

Više od 1.310 kilometara novih željezničkih linija je pušteno u rad za sedam mjeseci ove godine, uključujući 733 kilometara pruga za velike brzine, navodi se u saopštenju.    Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!