Tri zemlje sa po dva kluba u četvrtfinalu Lige šampiona 1Foto: EPA-EFE/ ANDREJ CUKIĆ

Mečevima od petka i subote ispisana su imena timova-putnika na četvrtfinale ovosezonske Lige šampiona u fudbalu, zbog nešto povoljnije situacije sa korona virusom u Portugalu stacionirane u njegovom glavnom gradu Lisabonu, a najviše ih je (po dva) iz komšijske Španije, Nemačke i Francuske, dok Italija i Engleska imaju po jednog predstavnika.

Zbog pomenute pandemije, pretposlednja nokaut runda elitnog takmičenja svedena je na samo četiri susreta, od čega dva donose špansko-nemačke derbije. U jednom će (u revanšu s Napolijem više rezultatom nego igrom ubedljiva – 3:1) Barselona i njen mađioničar Lionel Mesi probati da obore moćni Bajern, iako njegove pobede protiv Čelsija (3:0, 4:1) ulivaju strah u kosti.

– Kada se igra jedna utakmica, onda je sve moguće, tu možete da uhvatite rivala na pogrešnoj nozi. Drugačije je kada ima revanš, jer onda možete da ispravite stvari, ali za mene je Bajern ovde izraziti favorit. Barselona ima kvalitet i moraće da pruži sve od sebe u tom meču. Međutim, smatram da može da pobedi jedino ako Bajern bude napravio brdo grešaka – uverava jedan od legendarnih igrača kluba iz Minhena i nemačke reprezentacije Lotar Mateus.

U drugom slučaju većina prognoza naginje na stranu tima sa Pririneja – Atletika, kom su se posle tesne eliminacije prošlogodišnjeg šampiona Evrope – Liverpula, u martu (ukupnim rezultatom 3:2), putevi ukrstili s Lajpcigom, iako je ovaj bio silan u prošlonedeljnom revanšu sa Totenhemom – 3:0 (prethodno slavio s 1:0). Što ne nikako ne znači da je „jorgandžijama“ zagarantovan uspeh, naprotiv.

Ovo bi se čak moglo reći i za Pari Sen Žermen, iako Nejmar, Mbape i ostatak sastava francuskog prvaka deluje nikada spremniji da dogura daleko u LŠ, a to u martu na svojoj koži osetila i Borusija (D), jer Atalanta pomera granice i obara kladioničarske tikete od početka svoje debitantske misije u LŠ.

Pri tom, ima mnogo više mečeva u nogama, jer je Serija A završena na terenu, a francuska Liga 1 administrativnim putem.

Isto tako ni engleski viceprvak Mančester Siti ne bi smeo da se opušta protiv Liona, čak ni zbog toga što je minule sednice dokrajčio veliki Real (ukup. rez. 4:2), pošto su  Francuzi došli glave Kristijanu Ronaldu i njegovom Juventusu (zahvaljujući golu na strani u ukup. rez 2:2).

Mečevi četvrtfinala

sreda

Atalanta – PSŽ    21.00

četvrtak

Lajpcig – Atletiko               21.00

petak

Barselona – Bajern 21.00

subota

Mančester siti – Lion       21.00

* igra se po jedna utakmica.

* polufinala su 18. i 19, a finale 23. avgusta.

* svi mečevi se igraju u Lisabonu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari