Četvrtak, 21.08.2008.

00:09

Ljajić: Povećanje penzija 10 odsto

Ministar za rad i socijalnu politiku Rasim Ljajić izjavio je da je realno povećanje penzija od deset odsto.

Izvor: B92

Default images

"Ako sada idemo sa povećanjem od deset odsto, 1. oktobra sledi redovno usklađivanje penzija, na toj novoj osnovici, za još nekih 6,7 odsto", rekao je Ljajić u emisiji Intervju B92, kao i da misli da zbog toga postoji rezerva Ministarstva finansija Srbije.

"Pitanje je da li naša kasa to može da izdrži i konačnu ocenu mora dati Ministarstvo finansija, jer bi bilo suludo da delimo nešto što nemamo", rekao je on.

Ljajić je kazao da se još vode razgovori o povećanju penzija, kao i da je Ministarstvo finansija dalo negativno mišljenje o linearnom povećanju penzija, jer smatra da bi to ugrozilo makroekonomsku stabilnost.

On je najavio da će sigurno biti promena radi poboljšanja socijalnog položaja penzionera, ali da će one zavisiti od makroekonomske stabilnosti.

Ljajić je rekao da podržava predlog da Zakon o zapošljavanju bude izmenjen tako da radnici društvenih preduzeća koja su u procesu privatizacije mogu da otkupe staž ako im je ostalo manje od pet godina do penzije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

11 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

15 h

Podeli: