Foto: Reuters
Foto: Reuters

Mesi kao GOAT, Čakir kao amater (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 08.08.20. | 22:59

Barselona predvođena magičnim Argentincem savladala Napoli sa 3:1 i plasirala se u četvrtfinale Lige šampiona

Biće priča o protekcijama koju katalonski klub uživa u forumima UEFA, posebno zbog loše odluke Cunejta Čakira u desetom minutu. Međutim, kada taj detalj bude prekriven prašinom blagog zaborava, fokus javnosti i kompletnog fudbalskog sveta biće usmeren ka možda i najvećem igraču u istoriji fudbala, Lionelu Mesiju. Argentinac je pre revanš meča sa Napolijem govorio kako Barselonu samo četiri meča dele od evropskog trona i spašavanja do sada vrlo tužne sezone. A ove večeri na praznom Nou Kampu je kao pravi general, neustrašivi vojskovođa Lionel Mesi poveo saigrače ka ne tako dalekom Lisabonu, gde će za rivala u četvrtfinalu imati Bajern.

Očekivalo se da Napoli pruži mnogo jači otpor, posebno posle perioda stresa za katalonski klub, ali protiv sudijskih odluka i posebno raspoloženog Lionela Mesija prosto nije mogao u revanš meču osmine finala Lige šampiona – 3:1.

Izabrane vesti

I pored sigurne igre i prolaza na fajnal-ejt nije ova Barselona bila na nivou nekadašnje, ali je bila bolja u odnosu na onaj tim koji smo gledali posle pandemije virusa korona. Posebno, što je u svom modu bio Lionel Mesi, čovek koji bi čarobnjaštvom mogao da donese još jedan ušati pehar u Kataloniju. Bez obzira na sve manjkavosti i defanzivnu aljkavost Setijenovog sistema.

Dok su taktovi himne Lige šampiona odjekivali praznim Nou Kampom, govor tela igrača Barselone nisu nagoveštavali ništa dobro za domaćina. Grziman sa spuštenom facom, Lengle sa pogledom koji se gubi u daljini, Suarez dekoncentrisan... Ipak, bila je to samo optička varka. Istina, Napoli je mnogo bolje otvorio utakmicu. Već u trećem minutu Dres Mertens je pogodio spoljni deo mreže, bila je i situacija kada je Belgijanac bio na ivici ofsajda... Barselona se tražila, i pronašla se posle prvog kornera. Biće o ovom detalju mnogo pisanja i priče. Lengle je odgurnuo Demea, i zatim glavom pogodio mrežu Ospine. Poznati turski arbitar Čakir potokolarno je konsultovao VAR, ali nije se obazirao na kontakt jakog intenziteta. Odmahnuo je rukom i pokazao na centar. Pogurao je taj detalj Barselonu, najviše Lionela Mesija koji je želeo svima da stavi do znanja da je dovoljno moćan da piše istoriju. I oduševljava fudbalski svet.

Bila je to klasična čarolija Lionela Mesija. Provukao je loptu pored Manolasa i Kulibalija, pao, ali je i u tom položaju uspeo da namesti stopalo i pogodi dalji ugao. Nemo su samo gledali igrači Napolija, kako Mesi uništava njihovo samopouzdanje. Tražio je loptu Argentinac u svakom trenutku, kretnjama licem ka golu stvarao napetost u odbrani Napolitanaca, postigao još jedan gol koji je poništen. Međutim, uspeo je i to da komenzuje, jer je u 45. minutu iznudio penal, odnosno naterao Kulibalija na grešku. Suarez se pobrinuo za realizaciju, mada je nedugo zatim odgovorio Insinje. Posle prekršaja Rakitića nad Insinjeom.

Koliko je impresivan Lionel Mesi najbolje svedoči sledeći podatak: Argentinac je direktno bio uključen u čak 12 golova Barselonena poslednjih pet mečeva Lige šampiona u nokaut fazi. Impresivne brojke.

Mnogo je mirnije bilo u nastavku meča na Nou Kampu. Barselona se zadovoljila vođstvom i rutinski odrađivala posao. Napoli je imao nekoliko prilika da se vrati u utakmicu. Pamtiće se šansa Insinjea u 67. minutu. Kao i poništen pogodak Milika deset minuta pre kraja.

BARSELONA – NAPOLI 3:1 (3:1)

/Lengle 10, Mesi 23, Suarez 45 pen – Insinje 45 pen/

Stadion: Nou Kamp

Sudija: Unaj Čakir

BARSELONA (4-3-3): Ter Štegen – Semedo, Pike, Langle, Alba – Roberto, Rakitić, De Jong – Mesi, Suarez (od 90. Firpo), Grizman (od 84. Monću).

NAPOLI (4-3-3): Ospina – Di Lorenco, Manolas, Kulibali, Rui – Ruiz (od 79. Elmas), Deme (od 46. Lobotka), Zijelinski (od 70. Lozano) – Kaljehon, Mertens, Insinje (od 79. Milik).


tagovi

Lionel MesiCunejt Čakir

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara