Bejrut: Preminula supruga holandskog ambasadora

Supruga holandskog ambasadora u Libanu preminula je danas od posledica ranjavanja u eksploziji u bejrutskoj luci, saopštilo je holandsko ministarstvo.

Izvor: B92

Subota, 08.08.2020.

21:56

Bejrut: Preminula supruga holandskog ambasadora

Pedesetpetogodišnja Hedvig Valtmans-Moliej teško je povređena tokom eksplozije. Ona je u tom trenutku stajala pored svog supruga, ambasadora Jana Valtmansa, u dnevnoj sobi njihove kuće u Bejrutu, piše agencija Rojters.

Eksplozija, koja se dogodila u utorak u Bejrutu, nanela je veliku štetu zgradi holandske ambasade, a, pored ambasaadorove supruge, povređeno je još četvoro ljudi.

Prema poslednjim podacima, u eksploziji je poginulo oko 160 ljudi, a povređeno je više od 6.000.

Strahovitu eksploziju u bejrutskoj luci izazvalo je više od 2.700 tona amonijum-nitrata koji je šest godina čuvan u skladištu, nakon što ga je konfiskovala carinska služba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: