Pirlo je promovisan (© Juventus)
Pirlo je promovisan (© Juventus)

Veliko ime, još veći rizik: Andrea Pirlo novi trener Juventusa

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.08.20. | 19:44

Zvanično je, ugovor na dve godine

Pominjalo se Maurisio Poketino, tiha patnja bio Zinedin Zidan, vesti su ukazivale i na povratak Masimilijana Alegrija, pojednici čak najavljivali da se nudio Antonio Konte, ali novi trener Juventusa je – Andrea Pirlo.

Proslavljeni italijanski reprezentativac dogovorio je uslove saradnje sa predsednikom kluba Andreom Anjelijem i tokom večeri zvanično promovisan na funkciju upražnjenu današnjim otkazom Mauriciju Sariju. Ugovor je potpisan na dve godine.

Izabrane vesti

Pirlo nema trenerskog iskustva, nikad nigde nije radio do prošle sedmice ad su ga čelnici Stare dame glamoruzno promovisali u trenera mladog tima (do 23 godine). Mnogi su prisustvo Anjelija i sportskog direktora Fabija Paratićija na konferenciji za medije pre devet dana protumačili kao signal da bivši vezista sigurno ulazi u novu sezonu kao strateg torinskog velikana. Što se na kraju i desilo. Veliko ime je Andrea Pirlo, poslužiće upravi da se „pokrije“ posle razočaravajuće eliminacije iz Lige šampona, ali je još veći rizik postaviti na klupu čoveka koji praktično nikad nikog nije vodio.

Navodna Juventusova želja je da od Andree Pirla u Torinu napravi ono što je Zinedin Zidan u Madridu. S tom razlikom što je legendarni Francuz pekao zanat uz Karla Ančelotija, kasnije i u Realu B, dok 41-godišnji Pirlo po okončanju igračke karijere nije radio nigde, niti se do pre nekoliko dana pominjalo da ga trenerski poziv interesuje. Sad će imati šansu da razuveri sumnjičave. 

Kao razlog zašto Juve nije angažovao iskusnog trenera mediji na Čizmi navode da su želje poput Simonea Inzagija i Zinedina Zidana bile van domašaja zato što su ugovorima vezani za Lacio i Real. S druge strane, Poketino i Alegri iako slobodni agenti zahtevali bi platu u reonu od 10.000.000 evra, a posle izdatka od 20.000.000 evra koliko će koštati raskid sa Sarijem, crno-beli ne žele baš da daju veliki novac treneru.

Otud Pirlo. Prednosti - poznaje klub, zna kako Juventus diše (igrao četiri godine), poseduje pobednički mentalitet i viziju igre. Mana – manjak iskustva.


tagovi

Andrea PirloJuventus

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara