Navijači Kjeva (©Reuters)
Navijači Kjeva (©Reuters)

Nema vremena za odmor, sada je Kjevo u podređenom položaju

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.08.20. | 16:45

Speciji zbog boljeg plasmana u ligaškom delu dovoljno da ostane neporažena u dvomeču polufinala

Duša u nosu, ali takmičarski duh tek sada dolazi do izražaja. Iako je takmičarska godina u Seriji B odavno probila rokove, najveće bitke tek slede. Vremena za odmor nema. Posle iscrpljujućeg ligaškog dela i samo četiri dana nakon dugih 120 minuta dvoboja sa Empolijem u četvrtfinalu, Kjevo se nada da je ostao još koji trik u rukavu za Speciju.

Ovoga puta, postoji i šansa za popravni, za razliku od prethodne runde. Igra se na dva meča, prvi večeras na Bentegodiju (19.00), drugi u utorak u Liguriji. Trener Letećih magaraca Alfredo Aljeti nije imao previše vremena za pripremu. Prioritet je bio odmoriti igrače, uzeti predah i obnoviti baterije za naredni izazov, u dvoboju na koji će Kjevo izaći kao blagi autsajder.

Izabrane vesti

Prvenstveno jer su Orlovima dovoljna i dva remija za prolaz u finale, zbog boljeg plasmana u ligaškom delu prvenstva. Upravo na taj način Kjevo je u četvrtfinalu eliminisao Empoli, a sada će mu to pravilo praviti probleme. Dalje, Specija je imala dobrih nedelju dana za odmor pred večerašnji meč. I na kraju, nedavno odigran međusobni susret – pre nešto više od mesec dana – koji je dobio tim iz Ligurije zahvaljujući het-triku Andreja Galabinova.

Nakon jednog meča (nije bilo revanša sa Empolijem), do polufinala u dve utakmice, jedno je sigurno: da moramo da pobedimo. Ako ne večeras, onda u revanšu. Ali moramo da budemo vrlo inteligentni kako bismo slavili, jer znamo da Specija može da nam pripreti iz kontranapada. Tako da moramo da izbalansiramo napade. Oni igraju napadački i to bi moglo da bude pozitivno za nas, jer protiv ekipa koje igraju ofanzivan fudbal možemo da se pokažemo u najboljem svetlu“, ističe Aljeti, koji ima iskustva u ovom delu takmičenja, pošto je Helas Veronu upravo kroz doigravanje uveo u Seriju A prethodne sezone.

Dobra vest za Aljetija je što se u tim vraća Sauli Vaisanen koji je propustio meč sa Empolijem.

PLEJ-OF ZA ULAZAK U SERIJU A - POLUFINALE

Subota

21.00: (2,70) Kjevo (2,75) Specija (3,10)

Nedelja

21.00: (1,90) Frozinone (3,40) Pordenone (4,30)



 


tagovi

Serija BSpecijaKjevo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara