Demijan Lilard (©Reuters)
Demijan Lilard (©Reuters)

Majami bez Batlera, rovit i Dragić! Ovo je meč za Lilarda

Vreme čitanja: 3min | sub. 08.08.20. | 16:01

Danas na program pet utakmica NBA lige u Orlandu

NBA sezona ulazi u onaj deo kada treba dosta paziti na situaciju u kojoj se ekipe nalaze prilikom ispunjavanja tiketa. Videli smo već juče da su neki timovi odlučili da odmaraju pojedine igrače jer uskoro, već za devet dana, počinje plej-of. Kako ove godine nema domaćeg terena koji bi nekim timovima definitivno doneo prednost, onda će biti dosta kalkulacija. S druge strane, u Zapadnoj konferenciji se vodi žestoka borba za plej-of i timovi koji su bore za doigravanje, pre svih Memfis i Portland, pa onda i San Antonio, Nju Orleans i Finiks, igraće bez imalo kalkulacija ili odmora. Verovatno će se zbog toga događati neka iznenađenja kojih nije nedostajalo i u prethodnim danima. Danas je na programu pet utakmica.

MAJAMI HIT - FINIKS SANS (klađenje na meč, tip 2, kvota 2,30)

Izabrane vesti

Ovo se definitivno isplati probati odigrati dvojku. Majamiju ova utakmica ne znači puno, a večeras sigorno neće igrati Džimi Batler zbog povrede i Kendrik Nan koji je napustio “balon” u Orlandu zbog ličnih razloga. Povređen je i Goran Dragić koji je propustio prošlu utakmicu, a američki mediji javljaju kako je vrlo verovatno da će propustiti i ovu. S druge strane, Finiks nema problema sa povredama, igraće sa svim igračima koji su postali naprijatnije iznenađenje nastavka sezone. Sansi su pobedili u sve četiri utakmice u Orlandu, a iako je Memfis juče došao do važne pobede, u Finiksu se još uvek nadaju plej-ofu. Da bi ostali u konkurenciji, jednostavno moraju danas da pobede.

DEMIJAN LILARD (broj koševa (28,5), tip više, kvota 1,85)

U ovim savetima uvek pokušavamo racionalno doći do objašnjenja zbog čega uplatiti neku okladu, ali ovde takvog objašnjenja nema. Ovo je jednostavno utakmica koju on mora da pobedi. Portland igra protiv Klipersa, a iako su Blejzersi pokazali puno u Orlandu i nameću se kao glavni favorit za ulazak u plej-of s osmog mesta, Memfis se nije predao, a još uvek se šansi nadaju San Antonio, Nju Orleans i Finiks. U takvoj situaciji svaka utakmica je važna, a danas Portland ima najveći izazov. A kada su u pitanju najveći izazovi Lilard je jedan od najboljih u NBA ligi. On je igrač za kojeg pritisak ne postoji, a da je u dobroj formi pokazuje i činjenica da je u četiri utakmice u Orlandu tri puta postigao više poena od današnje margine. Ako Portland želi do pobedu ili se barem boriti za nju, moraće sjajni plej da zapne.

RUDI GOBER (broj koševa (14,5), tip više, kvota 1,85)

Gober je bio jedan od igrača Jute koji je propustio jučerašnju utakmicu protiv San Antonija i sigurno će biti odmoran za današnji dvoboj protiv Denvera. Francuz voli da igra protiv Nagetsa - u dve prethodne utakmice ove sezone postigao je prosečno 18,5 poena, a jasno je da Jokić nije velika odbrambena pretnja. Iako Gober nije poznat po svojem napadu, u Orlandu je pokazao stabilnost i u tom delu igre - u poslednje dve utakmice postigao je 16, odnosno 20 poena, a on problema sa šutem nema - sve ionako postiže jako blizu koša. Dovoljno lopti za preći ovu granicu.

BRUK LOPEZ (broj koševa (13,5), tip više, kvota 1,75)

Lopez igra jako dobro u ovom nastavku sezone. U tri utakmiceu kojima je igrao je na proseku od 18 poena, a puno je stabilniji u šutu nego je to bio u prethodnom delu sezone kada je imao dosta uspona i padova. Iako je teško kladiti se na bilo šta u vezi Milvokija jer se nikad ne zna koliko će minuta trener Majk Budenholzer dati nekom igraču i koga će odmarati, ipak verujemo da će Lopez protiv Dalasa nastaviti svoj niz i opet otići u “plus”.

PIŠE: EMIR FULURIJA

NBA

Subota

19.00 (2,50) Portland (13,0) Los Anđeles Klipers (1,65)

21.30 (1,85) Denver (12,5) Juta (2,15)

Nedelja

00.00 (3,70) Indijana (14,0) Los Anđeles Lejkers (1,35)

01.30 (2,25) Majami (12,5) Finiks (1,80)

02.30 (2,95) Dalas (13,0) Milvoki (1,50)

****kvote su podložne promama



tagovi

NBA ligaDemijan LilardPortlandRudi GoberJutaDenverBruk Lopez

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara