Maurisio Sari (©Reuters)
Maurisio Sari (©Reuters)

Juventus smenio Sarija!

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.08.20. | 14:11

Klub potvrdio na sajtu

Gotovo je – Juventus je smenio Maurisija Sarija! Informaciju su objavili brojni italijanski mediji, a potvrdio je i klub na svom sajtu.

Danas je zasedala uprava kluba zajedno sa Sarijem, jer je sinoć posle ispadanja iz Lige šampiona od Liona krenula priča da je otkaz gotova stvar. I ispostavilo se to predviđanje tačnim.

Izabrane vesti

"Fudbalski klub Juventus saopštava da je Maurisio Sari oslobođen dužnosti trenera prvog tima. Klub želi da se zahvali treneru što je ispisao novu stranicu u istoriji Juventusa osvajanjem devete uzastopne titule prvaka, što je kulminacija putovanja koja ga je dovela na vrh italijanskog fudbala", stoji u saopštenju Juventusa.

Činjenica je da je tinjalo nezadovoljstvo u Juventusu već neko vreme. Sari nije uspeo da implementira u ekipu svoju prepoznatljivu ofanzivnu i atraktivnu igru. Naprotiv, opšti je utisak da su i Atalanta i Lacio igrali lepše od Stare dame, a da je samo na individualni kvalitet i uz „pomoć“ korone koja je prekinula prvenstvo kada su crno-beli bili na staklenim nogama, Juventus došao do titule.

Očigledno je utisak čelnika kluba da sa takvom igrom teško da bi se sledeće sezona mogla odbraniti i domaća titula, a kamoli se nadati nečem većem, kao što je Liga šampiona. Sari je ove sezone ispao u osmini finala elitnog kupa i to je taj najveći greh preko kojeg gazda Anjeli nije mogao da pređe.

Da je Sari malo pogubio konce, najbolje se videlo iz izjave posle ispadanja od Liona, kada je rekao da je od svog tima očekivao manje i da je Juventus igrao sjajno. Kada takav gigant kod kuće ispadne iz Lige šampiona, takve reči paraju uši.

Juventus sada kreće u potragu za novim trenerom. Kao kandidat broj jedan pominje se Maurisio Poketino, koji je slobodan od prošle godine kada se rastao sa Totenhemom. Italijanski mediji su špekulisali i da Antonio Konte „burgija“ da se vrati iz Intera među crno-bele, ali premale su šanse da se to ostvari.


tagovi

JuventusMaurisio SariSerija A

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara