Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Vatrena uvertira pred derbi Mostara

Vreme čitanja: 3min | sub. 08.08.20. | 14:00

Navijača večeras neće biti na stadionu Rođeni u Vrapčićima, ali su zato huligani imalo pir na ulicama jutro pred duel Veleža i Zrinjskog. Šampion gostuje u Kaknju

Posle nepotpunog drugog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na čelu su se izdvojili banjalučki Borac i Željezničar sa maksimalnim učiinkom, bez primljenog gola, a na vrhu bi mogli da im se pridruže Sarajevo, Zrinjski i Širok Brijeg.

Šampion danas (17.00) u Kaknju igra protiv Mladosti i želi da ostvari nova tri boda. Prošle nedelje su izabranici trenera Vinka Marinovića pobedili Krupu u gostima sa 2:0, dok domaćin želi da se iskupi za katastrofu u Banjlauci, kada su poraženi čak sa 6:0. Sa fudbalerima Mladosti trenira iskusni Aldin Šišić, pa i u nastavku sezone mogao da pojača tim iz Kaknja.

Izabrane vesti

Najzanimljiviji meč dana (19.00) je mostarski derbi između Veleža i Zrinjskog u okviru drugog kola Premijer lige BiH. Utakmica se igra na stadionu Rođeni bez prisustva navijača zbog mera predostrožnosti usled pandemije virusa korona.

Navijača neće biti na tribinama, ali je jutro pred duel došlo do sukoba između pristalica Veleža i Zrinjskog u Fejićevoj ulici. Ultrasi su napravili haos u ovoj ulici, a brzom reakcijom policije sprečeni su veči sukobi. U taboru Veleža su osudili ovaj huliganski čin. Zrinjski ima ulogu blagog favorita. Prošle godine je pa samo po gol na obe utakmice u prvenstvu BiH, a slavile su domaće ekipe.

Prvi put na stadonu Veleža u Vrapčićima igraće se u noćnom terminu.

Za Velež je ovo istorijska utakmica jer će se prvi put igrati pod reflektorima i sigurno da će biti upisano negde tamo u Veležovim knjigama da je ovo premijerna koja je na stadionu Rođeni odigrana u noćnom terminu. Teško nam je bilo posle prvog kola. Doživeli smo težak poraz. Morali smo da se poklopimo i ćutimo posle 0:3, da marljivo nastavimo da radimo u tišini, a sada željno očekujemo utakmicu u subotu i da pokažemo da je ono bio samo loš dan, a ne stvarna slika ekipe“, rekao je trener Veleža Feđa Dudić, prenosi sport.sport.ba.

Navijači Veleža su na sinoćnjem treningu pružili podršku svojim ljubimcima, a danas je na stadionu pod Bijelim brijegom, uoči poslednjeg treninga Plemića pred utakmicu osvanula podrška fudbalerima Zrinjskog. "Na teren uzdignute glave, pobedu da Mostarci slave", napisali su najvatreniji navijači Zrinjskog.

Zrinjski je prošle nedelje pojačao Dinko Trebotić, koji je potpisao ugovor do 2022. godine. On je nekada nosio dres Hajduka, a igrao je u Mađarskoj, Izraelu, Belorusiji i Norveškoj. Stigao je u Mostar iz beloruskog Dinama iz Bresta.

Široki Brijeg gostuje Olimpiku u Sarajevo. Široko će biti jači u nastavku sezone za Bernarda Matića. On nije našao inostrani angažman, pa je ostao u klubu, ali uz klauzulu da može da ode ako iskoči neka ponuda.

PREMIJER LIGA BIH – 2. KOLO

Petak

Radnik Bijeljina – Željezničar 0:2 (0:1)

/Mujezinović 34, Štilić 67/

 Borac Banja Luka – Sloboda Tuzla 2:0 (0:0)

/Lukić 58, Mujkić 83ag/

Subota

17.00: (18,00) Mladost Doboj (7,50) Sarajevo (1,12)

17.30: (3,70) Olimpik Sarajevo (3,10) Široki Brijeg (2,05)

19.00: (3,00) Velež Mostar (2,95) Zrinjski (2,50)

20.30: (1,75) Tuzla Siti (3,35) Krupa (4,70)

***kvote su podložne promenama




tagovi

VeležŠiroki BrijegZrinjskiSarajevoMladost Doboj-KakanjBosna i HercegovinaPremijer liga BiH

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara