Đorđević: Radnici se žale da poslodavci zloupotrebljavaju državnu pomoć, ali nema dokaza

Ministar za rad Zoran Đorđević izjavio je za RTS da svakodnevno dobija mejlove radnika koji se žale da poslodavci zloupotrebljavaju državnu pomoć, ali nema materijalnih dokaza da se tako nešto dešava, pošto se zaposleni ne odlučuju da svedoče.
Đorđević: Radnici se žale da poslodavci zloupotrebljavaju državnu pomoć, ali nema dokaza
Foto: 021.rs
Đorđević je naveo da je u ranijem periodu bilo prijava radnika, naročito posredstvom sindikata, pošto postoje poslodavci koji pokušavaju da dobiju novac od države i taj minimalac koji daje država zadrže za sebe delimično ili u potpunosti.
 
"Nama je stvarno potrebno da imamo saradnju sa tim radnicima koji bi želeli da prijave i da svedoče o tome da ih je neko zloupotrebio", ističe Đorđević.
 
"Bilo je prijava, dobijam svakodnevno mejlove, ali to su prijave koje kažu da to postoji, ali kada odemo u tu firmu – pošto je inspekcija dužna da ode u svaku firmu za koju postoji indicija da krši zakon – mi nemamo materijalnih dokaza da se tako nešto dešava", objašnjava Đorđević.
  • Leki

    08.08.2020 18:23
    Ne nego su oni vec uzeli plate za taj mesec ili dnevnice .Ali...mozda hoce i platu od poslodavca i te pare od drzave.Ja mislim da je to u pitanju.
  • NS

    08.08.2020 17:05
    @Bubi
    Da razjasnimo vise o Stylos-u. Samo lud covek bi isao tamo da radi. Oni su non stop u nekoj blokadi i izvrdavaju placanja.Treba imati zivce kao konopce pa izgurati spor sa njima jer koriste sve rupe u zakonu. Prave gomilu prekrsaja iz radnih odnosa, ali nikakve koristi jer niti sud moze naplatiti kaznu, niti radnik izvuci platu, niti poreska uprava poreze i doprinose. Angazovali su gomilu advokata koji pronalaze rupe u propisima i to koriste radi muljanja
  • Inspektor Višekruna

    08.08.2020 17:01
    @NS
    Koliko sam ja ispratio po medijima ima poslodavaca koji su tražili da im se deo te pomoći vrati, a ne sumnjam da ima mnogo ovoga što ste nabrajali!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.