Robert Levandoski i David Alaba (©Reuters)
Robert Levandoski i David Alaba (©Reuters)

Formalnost za Bajern: Čelsi desetkovan u Minhenu

Vreme čitanja: 4min | sub. 08.08.20. | 09:43

Plavci na Alijanc areni bez Pulišića, Aspilkuete, Pedra, Žoržinja i Alonsa. Roviti Vilijan i Loftus Čik, dok Kante nije fizički 100 odsto spreman. Perišić ili Kutinjo zamena za povređenog Komana

Kolika je razlika u odnosu snaga između Bajerna i Čelsija najbolje se videlo u prvom meču osmine finala Lige šampiona. Posle 45 minuta kakvog-takvog odolevanja Plavci su pomodreli, u uvodnih 25 minuta drugog poluvremena primili tri gola i praktično ispali iz evro-elite.

Ako u nečemu možemo tražiti prednost Čelsija uoči minhenskog revanša onda je to činjenica da je Lampardova četa u punom takmičarskom ritmu, dok su Bavarci poodavno završili takmičenje u Bundesligi. Ali slaba je to vajda za Engleze. Nema sumnje da će Nemci maksimalno ozbiljno i spremno pristupiti utakmici, u skladu sa mentalitetom i fudbalskim DNK, te da će dovršiti posao kako se od njih i očekuje.

Izabrane vesti

Čelsi jeste značajno podigao formu, zasluženo se plasirao u Ligu šampiona, međutim poraz u finalu FA kupa od Arsenala malo je pokvario atmosferu u ekipi. Šta će reći o Bajernovom nizu? Otkako je početkom februara odigrao 0:0 kod kuće sa Lajpcigom nanizao je 18 pobeda, uzeo duplu krunu i iz ozbiljno poljuljanog diva (u jednom trenutku bio sedmi na tabeli Bundeslige) transforsmisao se u jednog od najvećih favorita za evropsku krunu.

Mateo Kovačić (©Reuters)Mateo Kovačić (©Reuters)

Prednost iz prvog meč čini se ne ostavlja ni promil nade za četu Frenka Lamparda. Menadžer Plavaca ima mnogo problema oko sastava za večerašnji meč (21.00) na Alijanc areni. U finalu FA kupa protiv Arsenala povredili su se Krisitijan Pulišić i Španci Sezar Aspilkueta i Pedro i oni neće moći da igraju u Minhenu u revanšu osmine finala. Zbog kartona neće igrati Markos Alonso i Žoržinjo. Bii Gilmor je povređen, dok je Ruben Loftus Čik rovit. Takođe, N’Golo Kante nije fizički spreman pošto je propustio drugi deo sezone u Premijer ligi.

Videćemo da li će Lampard da ukaže šansu Vilijanu koji je dogovorio transfer u Arsenal. Njemu uskoro ističe ugovor, a ovo bi mogla da mu poslednji meč u dresu Čelsija. Imao je Brazilac i lakšu povredu zgloba. Među stative bi opet trebalo da bude argentinski veteran Vili Kabaljero koji je istisnuo iz startnih 11 Kepu Arizabalagu. I da Čelsi igra u najjačem sastavu teško bi mogao da nadoknadi prednost Bajerna, a ne ovako desetkovan povredama i suspenzijama.

Trener Bajerna Hansi Filk ne može da računa na povređenog Francuza Kingslija Komana. On se povredio na poslednjem treningu pred revanš osmine finala, pa će umesto njega u startnh 11 da se nađu ili Hrvat Ivan Perišić ili pomalo zaboravljeni Brazilac Filipe Kutinjo.

"Perišić je malo dinamičniji u napadu, ali je Kutinjo bolji na lopti i može da igra na više pozicija u timu. Nisam još odlučio”, rekao je Flik pred duel.

Osim Komana u timu Bajerna neće bit ni zemljaka Benžanina Pavara, pa će na bekovsku poziciju verovatno da ode Džošua Kimih.

Ove sezone u Ligi šampiona Bavarci gaze sve pred sobom. Dobili svih sedam utakmica i samo jednom postigli manje od tri pogotka. Otkako je Hansi Flik seo na klupu u Minhenu je živu glavu izvukao samo Lajpcig (0:0)...

Čelsi se vraća na Alijanc arenu gde je 2012. godine stigao do jedinog pehara u Ligi šampiona. Bajern je bio veliki favorit, vodio je, ali je u finišu Didije Drogba izjednačio, da bi posle penal ruleta "ušati pehar" otišao prvi put u vitrine na stadionu Stamford Bridž. Tada je jedan od perjanice Čelsija bio Lampard, sadašnju učitelj Plavaca.

Pobednik ovog dvomeča u četvrtfinalu sledeće nedelje u Lisabonu na stadionu Luž igraće protiv boljeg iz duela Barselone i Napolija. U prvom susretu u Napulju bilo je 1:1.

 BAJERN MINHEN – ČELSI (21.00)

MINHEN – Alijanc Arena

 Sudija: Ovidiju Hategan (Rumunija)

 BAJERN MINHEN: Nojer – Kimih, Boateng, Alaba, Dejvis – Gorecka, Tijago, Gnabri, Miler – Levandovski, Perišić.

 ČELSI: Kabaljero – Zuma, Kristensen, Ridiger, Džejms – Barkli, Kovačić, Emerson, Maunt – Žiri, Hadson Odoi.

LIGA ŠAMPIONA - OSMINA FINALA (REVANŠ UTAKMICE)

Petak

Mančester Siti - Real 2:1 (1:1) /prvi meč: 2:1/

/Sterling 9, Žezus 68 - Benzema 28/

Juventus - Lion 2:1 (1:1) /prvi meč: 0:1/

/Ronaldo 43 penal, 60 - Depaj 12 penal/

Subota

21.00 (1,60) Barselona (4,00) Napoli (5,70) /prvi meč: 1:1/

21.00 (1,45) Bajern (4,60) Čelsi (7,00) /prvi meč: 3:0/

LIGA ŠAMPIONA – ČETVRTFINALE (LISABON)

Sreda

21.00 (3,25) Atalanta (3,45) PSŽ (2,20)

Četvrtak

21.00 (3,00) Lajpcig (3,10) Atletiko Madrid (2,50)

Subota (15. avgust)

21.00 (1,35) Mančester Siti (5,30) Lion (8,00)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Liga šampionaBajern MinhenČelsi

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara