(©AFP)
(©AFP)

NAJAVA DANA (subota, 8. avgust): Nastavak LŠ, povratak Rusa, gužva u Belgiji...

Vreme čitanja: 3min | sub. 08.08.20. | 08:13

Pogledajte koji nas to zanimljivi događaji čekaju danas...

BARSELONA – NAPOLI, 21.00

Izabrane vesti

(Fudbal, Liga šampiona)


Barselona je već duže vreme na meti kritičara i Mesiju i kompaniji ovo je prilika za demant. Sezonu su završili polovinom jula, za razliku od Italijana koji su to učinili prošle nedelje. Imali su prilično vremena za odmor i videće se da li je to u ovom slučaju prednost ili mana. Prvi susret sa Napolijem završen je nerešeno (1:1), a pored vrednog gola na strani treba imati u vidu da Barselona na Kamp Nou u ovom takmičenju nije izgubila još od 2013.

BAJERN – ČELSI, 21.00

(Fudbal, Liga šampiona)


Posle ubedljive pobede na Stamford Bridžu (3:0) Bavarci su praktično jednom nogom u četvrtfinalu. U međuvremenu potvrdili su titulu u Bundesligi i sada odmorni dočekuju Engleze na Alijanc Areni. Čelsi se prilično namučio u završnici prvenstva kako bi obezbedio jedno od vodeća četiri mesta i usput ostao bez nekoliko igrača zbog povreda. Pred njima je sada nemoguća misija i sve osim prolaska Bajerna dalje bilo bi ravno prvoklasnoj senzaciji.

KJEVO – SPECIJA, 21.00

(Fudbal, Serija B, plej-of)


Specija u polufinalu ima nameru da dobije Kjevo po matrici utakmice 30. kola u kojoj je dominirala, pa na kraju izvojevala konačnih 1:3. Neće to biti lako s Kjevom koje je u ovu fazu takmičenja stiglo nakon dramatičnog odmeravanja sa Empolijem na kome su u Veroni promašena čak tri penala. To znači da će Specijina želja za finalom biti posuta iskušenjima, pa će se u prvoj utakmici najverovatnije opipavati snage, sve u želji da se dođe do ključne prednosti pred revanš. 

HIMKI – CSKA MOSKVA, 15.00

(Fudbal, Rusija 1)


Himki će povratak u najjaču ligu Rusije otvoriti duelom sa ekipom koja je prošlu sezonu završila na četvrtom mestu. Pre dve nedelje Himki je minimalnim rezultatom poražen od Zenita u finalu kupa, dok je CSKA odigrao prijateljski duel sa Volgogradom bez golova. Iskustvo i tradicija su svakako na strani gostujućeg tima koji je u periodu njihovih duela između 2005. i 2015. poražen samo jednom.

KLUB BRIŽ – ŠARLROA, 16.30

(Fudbal, Belgija 1)


Klub Briž je šampionsku titulu osvojio dominantno uz samo jedan izgubljen meč od 29 odigranih. Pored toga bili su skoro besprekorni i na svom terenu gde su od 15 duela samo tri odigrali nerešeno. Za razliku od njih Šarlroa koji je sezonu završio kao treći od 15 gostovanja slavio je samo na pet, a na ovom stadionu od 2009. samo jednom je bio bolji od domaćina.

BATE BORISOV – GORODEJA, 19.00

(Fudbal, Belorusija 1)


BATE Borisov u slučaju pobede uspeva da smanji prednost vodećeg Soligorska na samo tri boda. Uz to, slavlje je domaćinu bitno i zbog trećeplasiranog Nemana koji takođe ima 37 bodova. Gorodeja koja je na ivici fenjera sa svega 20 osvojenih bodova mogla bi da bude kolateralna šteta. Uz to valja znati da ih je BATE posledinji put u aprilu dobio sa 0:2.

HAPOEL BER ŠEVA – MAKABI T.A, 19.15

(Fudbal, Superkup Izraela, finale)


Makabi Tel Aviv najbolji je u Izraelu. Šta reći, sem da je u šampionatu doživeo samo jedan poraz, te da je on stigao baš u 36. kolu. Nažao im je učinila baš Hapoel Ber Ševa koja je takmičenje završila kao četvrta. Cenimo da je vreme za osvetu tima iz Tel Aviva kucnuo, odnosno da će utakmica za krunu Superkupa Izraela biti interesantna do krajnjih granica.

VALERENGA – BODO GLIMT, 18.00

(Fudbal, Norveška 1)


Bodo je sa 12 mečeva nakupio 34 boda, što u praksi znači dag a od perfekcije deli samo remi sa Stabekom, pri konačnih 2:2. Na poslednja četiri meča na njih redovno dolazi GG4+, pa će četvrtoplasiranoj Valerengi biti teško, jednako kao protiv Moldea koji ih je savladao sa 4:1. Uz to, valja se setiti junskog minimalca Valerenge na prijateljskom meču para, što sada za njih deluje kao prilično teško ponovo izvodljivo s obzirom na trenutnu formu Bodo Glimta.

AZ ALKMAR – LIL, 15.30

(Fudbal, prijateljska utakmica)


Holanđani za sobom imaju tri minimalna prijateljska poraza. Dobio ih je Genk, Utreht, a zatim Cvole, pa je red da se tim konačno dokaže u meču s Lilom. Ali neće biti lako, budući da su Francuzi na prijateljskim utakmicama dobijali Muskron i Anderleht, a d aim je doakao jedino Klub Briž. Ocenimo zato ovu utakmicu kao potencijalno jako neizvesnu. Treba da vidimo da li je AZ Alkmar naučio nešto iz poslednjih dešavanja.



tagovi

najava danabet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara