Momenat kada Hoze Fran pravi penal
Momenat kada Hoze Fran pravi penal

Rijazor mesto Fuenlabradine tragedije: Do 84. minuta sanjala Primeru, pa zbog košmarnog penala u 90+5 izgubila sve (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 07.08.20. | 22:28

Mali klub iz predgrađa Madrida ispustio mogućnost da ode u plej-of za Primeru, Deportivo poslao Elče u doigravanje

Neverovatno! Haotično! Neopisivo! Šta se ovo desilo na Rijazoru?! Fudbaleri Fuenbralade imali su plej-of za Primeru od 84. minuta u svojim rukama, a onda je u petom minutu nadoknade Hoze Fran skrivio košmarni penal kojim je mali klub iz predgrađa Madrida izgubio sve! Deportivo se od Segunde oprostio pirovom pobedom koja nekadašnjem polufinalisti Lige šampiona i prvaku Španije praktično ništa nije ni značila, jer se unapred znalo da će ići u niži rang. Na kraju je rezultat na semaforu glasio 2:1 (0:1).

Iz dva u jedan. Ali, ovo verovatno niko nije mogao da osmisli, sve i da je želeo! Deportivo je ni kriv, ni dužan dobio priliku da se bar na neki način oprosti od drugoligaškog društva, mada je svima jasno da je Depor sam sebi iskopao rupu s onim katastrofalnim igrama u finišu sezone. Ali, šta tek reći za Fuenlabradu? Svi u klubu doveka će pamtiti francuskog ofanzivca Klaudija Bovjua i njegova dva pogotka u razmaku od 11 minuta, sa sve nadoknadom vremena, koja su Fuenlabradin san pretvorila u čist. košmar. Osim Bovjua, svi će u Fuenlabradi popreko gledati Hozea Frana koji je krajnje amaterskom, reklo bi se i paničnom reakcijom upropastio mogućnost da se klub u razmaku od samo godinu dana i plasmana iz treće lige sada bori za prvoligaški status.

Izabrane vesti

Teško je objasniti ono što je Fran uradio, ali u najkraćim crtama – bio je nesiguran kako da loptu udari glavom, a ista ga je na kraju pogodila u ruku! Igrao se 93. minut kada se sve to izdešavalo! Glavni sudija meča je posle konsultacija sa pomoćnicima pokazao na belu tačku, a Bovju je bio precizan. Ni u Deportivu nisu imali mnogo razloga da budu srećni, a praktično jedini tim koji je imao razlog za histeričnu proslavu bio je Elče, koji je posle tog drugog pogotka Francuza otišao u plej-of!

Šta je sve Fuenlabrada prošla u poslednjih nekoliko sedmica... Verovatno znate ili ste čuli da je Fuenlabradin tim bio većinski zaražen virusom korona, odnosno da je 12 članova ekipa imalo pozitivan test, zbog čega je ubrzo zatraženo da se ta utakmica poslednjeg kola odloži za neko bolje vreme. Španski fudbalski Savez je Fuenlabradi izašao u susret, a ona je sve uprskala! I to pošto je vodila sa 1:0 od 11. minuta posle gola Patea Sisa.

Fuenlabradi se na kraju praktično vratilo za sve promašaje u drugom poluvremenu. Magičnu rolu imao je srpski golma Aleksandar Jovanović koji je imao nekoliko prvoklasnih odbrana sredinom drugog poluvremena, a po nepisanom pravilu Fuenlabrada je bila kažnjena za sve propuštene šanse. A, baš u tim momentima kada je Jovanović demonstrirao zavidne golmanske veštine, Fuenlabrada je imala četiri stopostotne šanse u samo tri minuta razmaka! Ali, nije vredelo...

I onda se pojavio Bovju i postao Fuenlabradin kosač... Depor svakako ide dole, čak 16 igrača ima dozvolu da ide jer se ne zna sudbina kluba, a teško da će administrativnim putem (čitaj: širenjem Segunde na 24 tima) dobiti opstanak. Fuenlabradi sada ostaje da se naredne sezone bori za ono što je u rukama držala gotovo celu utakmicu! Neverovatno...

SEGUNDA – 42. (POSLEDNJE) KOLO

Ponedeljak (20. jul)

Las Palmas – Ekstramadura 5:1 (4:0)

Alkorkon – Đirona 2:0 (0:0)

Almerija – Malaga 0:0

Kadiz – Albasete 0:1 (0:0)

Elče – Ovijedo 2:1 (1:1)

Lugo – Mirandes 2:1 (0:1)

Numansija – Tenerife 2:1 (1:0)

Rasing Santander – Rajo Valjekano 1:2 (1:0)

Sporting Hihon – Ueska 0:1 (0:0)

Saragosa – Ponferadina 2:1 (1:0)

Petak (zaostali meč)

Deportivo - Fuenlabrada 2:1 (0:1)

/Bovju 84, 90+5 - Sis 11/



tagovi

FuenlabradaSegunda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara