Američki bombarderi na ruskoj granici

Tri ruska lovca Su-35S podigla su se u vazduh i presrela američki strateški bombarder iznad akvatorija Ohotskog mora, piše Sputnjik.

Izvor: Sputnjik

Petak, 07.08.2020.

20:30

Američki bombarderi na ruskoj granici
Ilustracija: Deposit photos/urban_light

To je saopštio Nacionalni centar za upravljanje odbranom Rusije.

Već drugi put danas je registrovano približavanje američkih aviona ruskoj granici.

"Ruska sredstva za kontrolu vazdušnog prostora su 7. avgusta otkrila vazdušnu metu iznad neutralnih voda Tihog okeana. Meta se približavala državnoj granici Rusije", saopštio je centar.

U saopštenju se dodaje da su, radi presretanja mete, u vazduh podignuta tri lovca Su-35S iz sastava dežurnih snaga protivvazduhoplovne odbrane Istočnog vojnog okruga.

"Lovci su klasifikovali i dosledno pratili strateški bombarder B-1B američkog ratnog vazduplovstva iznad akvatorija Ohotskog mora", navedeno je u saopštenju.

Ruska strana precizira da je let ruskog aviona "realizovan strogo u skladu sa međunarodnim pravilima".

Ovo je već drugo "presretanje" američkih vojnih aviona u poslednja 24 sata.

Ranije u petak otkriveni su strateški izviđački avion američkog ratnog vazduhoplovstva RS-135 i avion bazne patrolne avijacije američke mornarice P-8A "Posejdon", koji su se približavali ruskoj granici iznad neutralnih voda Crnog mora. Njih je presreo ruski lovački avion Su-27.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: