07. avgust  2020. 19.16  | Izvor: RTV (Rade Macet)

Rukometni klub "Vojvodina" počinje pripreme za novu sezonu

NOVI SAD -

Rukometni klub "Vojvodina" u ponedeljak počinje pripreme za novu sezonu u kojoj neće nastupati na evrosceni, a pod znakom pitanja jeste i učešće u regionalnoj SEHA ligi.

video icon

rukomet, lopta, sport

Ekonomske posledice pandemije koronavirusa tek će se osetiti u svetskom rukometu. Najbolji evropski klubovi već su smanjili budžete za narednu godinu, a čelni ljudi našeg najtrofejnijeg kluba, Vojvodine suočeni su sa brojnim nepoznanicama.

U situaciji u kojoj je početak domaćeg prvenstva posle pomeranja planiran za oktobar, prvi operativac Novosađana, Darko Jevtić, napominje da je klub odustao od nastupa u Evropi, dok se učešće u regionalnom takmičenju još uvek razmatra.

Jevtić ističe da će i u narednoj sezoni Vojvodina imati tim sposoban da se uključi u borbu za sve trofeje na domaćoj sceni, pri čemu će trener Boris Rojević ponovo imati mogućnost da napravi idealan spoj mladosti i iskustva.

U rukometnom klubu Vojvodina sa velikim nezadovoljstvom dočekali su vest o pomerenju izborne skupštine Rukometnog saveza Srbije. Odlaganje odluka koje bi trebalo da idu u pravcu pomirenja interesa polarizovane rukometne Srbije novi je pogrešni potez sadašnjeg rukovodstva saveza, napominje Jevtić, dodajući da upravo klubovi moraju biti aktivnije uključeni u rad najvišeg rukometnog tela u Srbiji.