Izvor: B92

Ovo mesto je zaradilo etiketu "najtraženije destinacije" ove sezone, a i srpski turisti mogu bez problema da ga posete. To je Neum. Reč je o gradu koji predstavlja jedini izlaz Bosne i Hercegovine na Jadran.

Semir Temim, pomoćnik direktora Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanskog kantona, naveo je za TV Prvu da je u Neumu trenutno mnogo turista iz čitave Srbije.

Temim naglašava da, i pored velikog broja turista, Neum ostaje i dalje mesto koje nije zabeležilo nijedan slučaj virusa kovid 19, i to prvenstveno jer se svi pridržavaju epidemioloških mera.

S obzirom na to da je vrlo aktuelno pitanje povećanja cena smeštaja zbog pandemijske krize, Temim navodi da ne veruje da su cene u Neumu skočile ove godine.

Dodaje da je Bosna i Hercegodina otvorila granice građanima Srbije i da naši turisti mogu da dođu ne samo u Neum nego i u druge delove BiH, i to bez ikakvih dodatnih uslova, poput čistog PCR testa.

Seničić je u svom gostovanju na TV Prvoj naveo da ne veruje da će Neum i sledeće godine biti atraktivna destinacija, i da je to ove godine slučaj zbog zatvaranja granica država u kojima srpski turisti najčešće letuju.

Pogledajte prilog.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.