Nova vest
Fudbal

Petak, 07.08.2020.

16:00

Setijen ne brine za svoj posao u Barseloni

Trener Barselone Kike Setijen uveren je da će ostati na klupi katalonskog tima i posle osmine finala Lige šampiona.

Izvor: B92

Autor:B92

Setijen ne brine za svoj posao u Barseloni
Photo by David Ramos/Getty Images

Barselona dočekuje u subotu uveče (21h) Napoli nakon remija 1:1 u prvom susretu na San Paolu.

Katalonci su pod pritiskom u LŠ jer su ostali bez titule u La Ligi, a ukoliko ne osvoje elitno takmičenje prvi će put posle 12 godina okončati sezonu bez trofeja.

Stoga je ugrožena trenerska pozicija Stijena, a mediji mu odavno traže naslednika.

"Nije mi uopšte palo na pamet ni u jednom trenutku da mi je taj meč poslednji u Barseloni. Moramo da se pripremamo kao da ćemo nastaviti", rekao je Setijen pred meč sa Napolijem.

Igra Barselone je često na udaru kritika poslednjih meseci.

"Barsa nije izgubila indentitet. Slušali smo sve o filozofiji, o DNK Barselone, a druga stvar je ukus svakog trenera. Od kada sam došao pokušavam da donesem nešto što shvatam da je Barselona. Uspeli smo u tome. Srećni smo nekim delovima igre".

Barselona je prethodni meč odigrala 19. jula pa je imala nekoliko nedelja da se spremi za duel sa italijanskim timom koji je sezonu u Seriji A završii pre sedam dana.

"Napoli može da nam naškodi kada ima loptu jer dobro kombinuju. Do gola u prvom meču su došli posle minut i po dodavanja. Napredovali su mnogo kada imaju posed. Disciplinovani su. Mi moramo da dobro čitamo momente meča, kada imamo loptu, kada je nemamo. Da se branimo kada moramo. Ako budemo zadržavali loptu, onda će oni imati manje šanse da daju gol"
, rekao je Setijen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve