Igrači Liverpula i Jirgen Klop (©AFP)
Igrači Liverpula i Jirgen Klop (©AFP)

Nominacije za najboljeg u Premijer ligi: Od sedmorice, trojica iz Liverpula

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.08.20. | 16:24

Klop favorit za mendžera godine, Junajted dominira na spisku Najboljih mladih igrača

Najjače nacionalno fudbalsko takmičenje na svetu, engleska Premijer liga skratila je listu nominovanih za Igrača godine na sedam imena. Očekivano, najviše ih je iz Liverpula - trojica.

To su Sadio Mane, Trent Aleksander-Arnold, kao drugi asistent takmičenja (13), ujedno i na listi za Najboljeg mladog igrača, te kapiten Džordan Henderson, već proglašen od strane tamošnjih novinara za najboljeg u 2019/20. Prvi asistent lige sa 20 dodavanja nakon kojih su usledili golovi, Kevin de Brujne, motor Mančester Sitija je takođe na listi nominovanih, uz dva napadača, osvajača Zlatne kopačke, žive legende Lestera Džejmija Vardija i njegovog najbližeg pratioca na listi strelaca Denija Ingsa. Završno sa golmanom Barnlija Nikom Poupom, zahvaljujući pre svega kome je ovaj klub uspeo 15 puta sa sačuva mrežu.

Izabrane vesti

Premijer liga je, kad već pomenusmo, dala još dva uža spiska. Na onom za Najboljeg mladog igrača pored Aleksander-Arnolda nalaze se još Džek Griliš (Aston Vila), Din Henderson (Man. junajted/Šefild jun), Mejson Maunt i Kristijan Pulišić iz Čelsija, kao i tri asa Mančester junajteda - Mejson Grinvud, Antoni Marsijal i Markus Rašford.  

Za titulu najboljeg menadžera ostali su da se "bore" Jirgen Klop (Liverpul), Frenk Lampard (Čelsi), Kris Vajlder (Šefild jun) i Brendan Rodžers (Lester). Ovo je i kategorija gde je sve unapred jasno. Nemac je u poslednjih godinu dana uradio pravo malo čudo sa Skauzerima i doveo ih, pored Lige šampiona i do vrha Premijer lige nakon tri decenije čekanja. Sa tim dostignućima niko ne može da se poredi, posebno pošto je ova kampanja Liverpula bila baš surova.

Objave najboljih u ove tri kategorije zakazane su za četvrtak 13. avgust. Premijer liga počinje novu sezonu u subotu 12. septembra.



tagovi

Jirgen Klop

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara