Najnovije vesti
Vesti Hronika
SAMOUBISTVO KOD CRKVE Na novčanici napisao "OPROSTITE" i očev broj telefona, pa presudio sebi iz pištolja

SAMOUBISTVO KOD CRKVE Na novčanici napisao "OPROSTITE" i očev broj telefona, pa presudio sebi iz pištolja

Sahranio sam sina na njegov rođendan - kaže otac preminulog N.R. (38) koji je izvršio samoubistvo 30. jula u Barajevu nedaleko od crkve.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
uvidjaj Foto: Zoran Ilić / RAS Srbija
uvidjaj
Pročitajte još

Njegov otac kaže za Kurir da ne zašto je njegov sin to uradio, ali da sigurno nema veze niti sa praznikom (N. R. je izvršio samoubistvo na dan Ognjene Marije - prim.aut.), niti sa crkvom.

- Dan pre toga otišao je kod bivše devojke u Barajevo, a šta se tamo desilo ne znam. Imao je dobar posao, nije nam se žalio da ima bilo kakav problem. I da je imao, rešili bismo. Ovo nikako nije rešenje - priča potreseni otac i dodaje da bi želeo da sazna istinu.

On dodaje da N. R. nije ima pištolj i da ne zna odakle mu i kad ga je nabavio.

- Navodno, taj pištolj je s Kosova, ali ne znam odakle mu i ko mu ga je dao ili prodao. Kad su ga našli, našli su pištolj, ali i novčanicu od 10 dinara na kojoj je napisao "Oprostite" i moj broj telefona - kaže potreseni otac boreći se da ne zaplače i dodaje da je nakom smrti sina u njegovom kompjuteru našao da je pokušao da refinansira kredit kod banke, ali da ne zna da li je uspeo i koliko je novca imao.

Slučaj samoubistva N. R. preuzelo je tužilaštvo.

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu

Broj 011/7777-000 je SOS telefon koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva - lekari Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević". Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

Ukoliko vam je potrebna pomoć, svakog dana možete pozvati i volontere Centra "Srce" od 17 do 23 časa na broj telefona 0800-300-303 ili im se obratiti mejlom na vanja@centarsrce.org.

Volonteri razgovaraju s ljudima koji su usamljeni, uznemireni, povređeni, tužni, očajni, nesigurni...