Ostojić, Miletić i Vitas (© Star sport)
Ostojić, Miletić i Vitas (© Star sport)

Tandem štopera na tapetu, ceh iz Pazara plaća Partizanova odbrana

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.08.20. | 08:28

Nije još definitivno, ali sve navodi da krupne rezove već od meča sa Javorom

Partizanova odbrana kao list na vetru. Ljulja se, ljulja i – pada. Poklela je u Kruševcu, strmoglavila se u Novom Pazaru, a pretreće promenu već u trećem superligaškom kolu. Pošto je u početna dva bila ubedljivo najslabiji deo tima prema sudu Sava Miloševića snosiće odgovornost za loš početak sezone i trebalo bi da izgleda nominalno drugačije već od nedeljnog susreta sa Javorom.

Da li i čvršće?

Izabrane vesti

Trener crno-belih razmišlja da pretumba poslednju liniju, tako što bi na klupu preselio Bojana Ostojića (u početnih 180 minuta sa kapitenskom trakom oko ruke) i Uroša Vitasa, na poziciju levog štopera (u prošloj sezoni rezervisanu za Strahinju Pavlovića) poslao Makija Banjaka, dok bi Nemanju Miletića sa mesta desnog beka prekomandovao u centralni deo odbrane.

Na taj način bi se popunio prostor ispred Aleksandra Popovća, ali bi se otvorilo pitanje desnog beka. Kako sad stvari stoje, najveće šanse da u nedelju od 20.30 istrči na stadion u Humskoj ima Aleksandar Lutovac. U međuvremenu crno-beli privode kraju angažman Nikole Boranijaševića, čak i da potpiše u naredna dva dana ostaje dilema da li bi na vreme bio registrovan i može li odmah da igra, ali je izvesno da će u većem delu sezone doskorašnji prvotimac Lozane biti pokrivati taj deo terena.

Od igrača koji su počeli takmičarski ciklus u poslednjoj liniji mesto sigurnog startera u odbrani sačuvao bi samo Slobodan Urošević, posle zaključka stručnog štaba da je najmanje kriv za sramotna izdanja crno-belih u početna dva kola.

Da će rezova biti moglo se čuti još dok je u četvrtak na stadionu u Humskoj 1 trajao sastanak čelnika, Sava Miloševića i njegovih saradnika, Nenada Cvetkovića i Radovana Ćurčića. Potvrda je stigla nešto kasnije, uz zadršku da bi jođš jednom valjalo o svemu promisliti i da je konačna odluka je na šefu stručnog štaba. Sigurno je da će, za početak, Maki Banjak biti novo lice u odbrani. I da će neki igrači, ne samo iz defanzive, dobiti poslednje upozorenje da je njihov odnos prema grbu, dresu i obavezama nedopustiv.

Ako za takve mere već nije kasno...



tagovi

FK PartizanBojan OstojićNemanja MiletićUroš VitasSavo Milošević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara