Zajon Vilijamson (©Reuters)
Zajon Vilijamson (©Reuters)

Portland hoće u plej-of, Zajona nema ko da čuva

Vreme čitanja: 3min | čet. 06.08.20. | 15:58

Užurbani ritam nastavka NBA sezone opet nam danas nudi šest utakmica

Pre nego krenemo na savete, da vidimo ko kada i s kim igra. Sakramento i Nju Orleans svoj meč počinju već u 19.30 po našem vremenu, a obe ekipe se još uvek nadaju devetog mesta na Zapadu. Od 22.00 se igraju utakmice Milvoki - Majami i Finiks - Indijana, pola sata posle ponoći počinje utakmica Dalas - Klipersi, a u noćnom programu igraju Denver - Portland (2.00) i Hjuston - Lejkersi (3.00).

DALAS MAVERIKS - LOS ANĐELES KLIPERS (klađenje na meč, tip 2, kvota 1,60)

Izabrane vesti

Ni Dalas ni Klipersi nisu se predstavili u najboljem svetlu u Orlandu, ali daleko od toga da je to bilo loše. Jednostavno, naučili su nas i jedni i drugi na bolje. A to bolje moglo bi se dogoditi večeras. Dalas je izvukao prvu pobedu u “balonu” protiv Sakramenta, a Klipersi su sve zdraviji i sve kompletniji - ostalo je samo da se priključi Montrezl Harel i onda će biti svi na broju. A kad je već tako, onda ipak moramo da igramo na ekipu iz Los Anđelesa. Klipersi su jednostavno kompletniji tim, pokriveni na svim pozicijama. Dalas ima kvalitet, može zakomplikovati utakmicu, ali verujemo Kavaju Lenardu i ekipi. Pogotovo zato jer su obe ovosezonske utakmice otišle na stranu Klipersa.

DENVER NAGETS - PORTLAND TREJL BLEJZERS (klađenje na meč, tip 2, kvota 1,65)

Denver još uvek ima problema sa povredama, a sinoć je igrao tešku utakmicu protiv San Antonija. Nagetsi su pobedili i tako pomogli današnjem protivniku u borbi za deveto mesto i dodatne kvalifikacije za ulazak u plej-of. Denver bi Portlandu dodatno “pomogao” kada bi večeras izgubio. Blejzersi su se dodatno primakli osmom mestu koje drži Memfis. Grizliji se trenutno nalazi u jako lošoj formi i verovatno da će izgubiti osmo, a moguće je i deveto mesto. Blejzersi igraju dobro u Orlandu, a veliki dobitak je Jusuf Nurkić koji se potpuno oporavio od povrede i igra fantastično. Upravo bi centar iz Bosne i Hercegovine mogao biti dodatno motivisan protiv bivšeg kluba. Utakmica puno više znači Portlandu nego Denveru, pa nam se pobeda Blejzersa čini realnijom.

DARIO ŠARIĆ (broj koševa (12,5), tip više, kvota 1,85)

Hrvatski reprezentativac imao je burnu sezonu u Finiksu, s dosta uspona i padova, ali izgleda kako je najzad u ovom nastavku sezone u Orlandu pronašao ulogu u Sansima. Šarić bolje izgleda kada ulazi s klupe, a u sve tri pobede svojeg tima imao je dobar učinak - postizao je najmanje 13 poena, a šut mu je na odličnih 13/23, odnosno 57 odsto. Finiks pre dolaska u Orlando nije imao previše šanse za ulazak u plejof, ali su im kiksevi Memfisa i njihove tri pobede malo otvorile vrata za proboj među osam najboljih timova Zapada ili barem hvatanje devete pozicije i dodatne kvalifikacije za plej-of. Da bi to uspeli ostvariti, košarkaši Finiksa danas bi morali da pobede Indijanu koja jeste na papiru bolja ekipa od njih, ali koja nije nepobediva, posebno jer je ostala bez Domantasa Sabonisa. Šarić bi mogao imati dobru ulogu večeras jer Pejsersi na klupi nemaju previše visokih igrača. Ako bi Hrvat dobro otvorio utakmicu, mogao bi iskoristiti “mismatch” i postići dosta poena.

ZAJON VILIJAMSON (broj koševa (20,5), tip više, kvota 1,85)

Teško je staviti Zajona na tikete jer je uvek pitanje koliko će minutada bude na parketu, ali večeras nam se čini dobra oklada staviti ga na “plus”. Razloga je nekoliko. Prvi je da se Nju Orleans još uvek može nadati priključku za deveto mesto, a druga činjenica je da protiv Memfisa pre dva dana Zajon odigrao odličnu utakmicu i postigao 23 poena za 25 minuta, a treći da Sakramento jednostavno nema nikog ko bi ga mogao da čuva prošlogodišnjeg prvog pika na draftu. Kingsi ne izgledaju dobro u Orlandu, a Bjelica i Barns jednostavno nemaju dovoljnu kilažu da bi zaustavili ovaj “tenk” u telu košarkaša.

PIŠE: EMIR FULURIJA

NBA

Četvrtak

19.30: (2,60) Sakramento (13,0) Nju Orelans (1,60)

22.00: (1,30) Milvoki (15,0) Majami (4,00)

22.00: (2,30) Finiks (12,5) Indijana (1,75)

Petak

00.30: (2,60) Dalas (13,0) Los Anđeles Klipers (1,60)

02.00: (2,50) Denver (13,0) Portland (1,65)

03.00: (2,25) Hjuston (12,5) Los Anđeles Lejkers (1,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Denver NagetsNju Orleans PelikansPortland TrejlblejzersDario ŠarićNikola JokićNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara