Erik Garsija (©Reuters)
Erik Garsija (©Reuters)

Sitiju se ponavlja Saneov slučaj, Garsija rekao Gvardioli da odlazi

Vreme čitanja: 3min | čet. 06.08.20. | 15:47

Barselona sada ima auto-put ispred sebe za potpis svog učenika

Mladi štoper Mančester Sitija Erik Garsija poručio je otvoreno Pepu Gvardioli da ne želi da produži ugovor i da su mu namere da u budućnosti igra u drugom klubu! Baš kao što je Leroj Sane učinio pre nego što je otišao u Bajern za 50.000.000 evra.

Kratko, precizno, bez uvijanja... Posle spekulacija o interesovanju za njega sa stadiona Kamp Nou momak koji je ponikao u Barseloninoj akademiji Masija više ne razmišlja ni o čemu drugom osim o povratku kući! I to je jasno stavio do znanja čoveku koji ga je ove godine gurnuo u vatru premijerligaškog fudbala...

Izabrane vesti

"Pričali smo i rekao mi je da ne želi da produži ugovor s nama. Želi da igra u drugom klubu", otkrio je Gvardiola.

Odmah je postalo jasno da to znači i povratak u Barselonu! Garsija ima još dve godine ugovora sa Sitijem, ali finansijski prilično slab - oko 13.000 evra nedeljno -, tako da na Etihadu ne mogu da se nadaju velikom obeštećenju, a računa se da bi ono moglo da iznosi oko 20.000.000 evra. Barselona je od otvaranja prelaznog roka sve snage usmerila ka dovođenju štopera, što je problematična pozicijama godinama unazad i još od prošle zime se najavljivalo da će se tražiti rešenje u srcu odbrane. Mnogo je imena bilo u igri, a izbor je pao na golobradog Španca koji odlično poznaje Barselonin sistem.

Pisali smo već da je Garsija praktično imao isti razvojni put kao Đerar Pike svojevremeno. Obojica su kao klinci otišli u Mančester, s tim što je Pike bio u Junajtedu, a izgleda da će se posle žive legende kluba i mladi Garsija vratiti na mesto gde su fudbalski ponikli. Sada ostaje da se klubovi dogovore oko obeštećenja, pošto je izvesno da problema oko ličnih uslova saradnje neće biti.

Šta to znači za Mančester Siti? Najavili smo jutros da Gvardiola u planu ima da do 12. septembra obezbedi još tri ili četiri potpisa, a s najnovijim raspletom oko Garsije, potreba da se pojača odbrana je ogromna! Došao je Natan Ake, ali on je viđen kao zamena za Džona Stounsa. Sada treba dodati zamenu Garsiji, a možda čak i Nikolasu Otamendiju koga traži Betis. Uz to Siti juri pojačanje na levom beku, u špicu i čak na desnom odbrambenom boku. Dakle, jačanje odbrane biće najviši prioritet Građana u naredna dva meseca. Iliti, do 12. septembra, što je datum do kojeg Gvardiola želi da ima kompletan tim na okupu.

Zanimljivo, Garsija je u sezoni za nama skupio čak 72 utakmice u svim takmičenjima, od čega 13 u Premijer ligi, plus još 10 u kup takmičenjima i Ligi šampiona. Najveći prostor dobio je po otvaranju fudbalske sezone u maju i ostavio je dobar utisak. Videćemo da li je kalibar za Barselonu.



tagovi

Erik GarsijaPep GvardiolaLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Barselona
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara