"Ekolozi neosnovano tuže Severni tok 2"

Nemačka ekološka organizacija Dojče umvelthilfe traži od suda u Grajfsvaldu ponovno razmatranje dozvole za korišćenje gasovoda Severni tok 2.

Svet

Izvor: Sputnik

Četvrtak, 06.08.2020.

15:24

Foto: Epa, Clemens Bilan

Predsednik komiteta za ekonomiju i energetiku Bundestaga Klaus Ernst smatra da je tužba protiv gasovoda, koji prolazi dnom Baltičkog mora iz Rusije u Nemačku, neosnovana.

Prema njegovim rečima, kako su sve odluke bile donete po zakonu, a više od 90 procenata projekta je završeno, "smatram, da tužba nema osnova".

Reč je o tužbi, koju je podnela ekološka organizacija Dojče umvelfhilfe (Deutsche Umwelthilf), predstavnicima grada Štralzunda. Tužba je predata Višem administrativnom sudu u Grajfsvaldu, u saveznoj državi Meklenburg, gde gasovod izlazi. Ekolozi traže da se zaustavi izgradnja Severnog toka 2, kako bi se proverila mogućnost curenja metana prilikom transporta i prerade prirodnog gasa, oslanjajući se na neka "nova naučna istraživanja", prenosi Sputnjik.

Organizacija Dojče umvelthilfe je u martu predala zahtev rukovodstvu Štralzunda inicirajući preispitivanje dozvola za izgradnju gasovoda. Kompanija Nord strim planira da proanalizira tužbu ekologa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

23 h

Podeli: