MAKEDONAC PREŽIVEO PAKAO BEJRUTA: Evo kada je Duško shvatio da nije u pitanju zemljotres (VIDEO)
Foto: Profimedia

tuga

MAKEDONAC PREŽIVEO PAKAO BEJRUTA: Evo kada je Duško shvatio da nije u pitanju zemljotres (VIDEO)

Severna Makedonija -

Nezvanično, u Bejrutu žive dva Makedonca, a Duško je jedan od njih. Stan njegove porodice udaljen je samo 2 km od luke u kojoj se dogodila katastrofalna eksplozija.

Veliki strah za sebe i porodicu praćen nagonom za preživljavanjem bili su prva osećanja s kojima se suočio Duško Ristovski, jedan od verovatno dvojice Makedonaca koji žive u Bejrutu u Libanu, u prvim trenucima eksplozije luke koja je pre dva dana potresla ceo svet a u kojoj je poginulo najmanje 113 ljudi. Nisu među povređenima.

Živi samo dva kilometra od mesta eksplozije.

Svi prozori u stanu bili su slomljeni, čak i oni sa metalnom mrežom.

Bilo je 18:15. Pripremo sam se za izlazak. Odjednom se dogodio glasan prasak i potres, sličan zemljotresu. Pokupio sam decu i odvukao ih da stoje ispod vrata, gde sam mislio da je to najsigurnije. U tom trenutku sam ih samo čvrsto zagrlio. Nisam znao šta drugo da radim. Za deset sekundi ponovo se začuo glasan tresak, možda pet puta glasniji nego ranije. Tada su svi prozori u stanu popucali. Svuda je bilo staklo. Zamislite, prozori sa metalnom mrežom puknu. "Tada sam shvatio da to nije bio potres ", rekao je Duško.

Kurir.rs/Sloboden Pečat

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track